To je to što me zanima!

Žestoka kazna za Hajduk: Dvije utakmice će igrati bez publike

Tako će se nedjeljna utakmica Hajduk - Inter-Zaprešić i susret 29. kola Hajduk - Varaždin odigrati pred praznim tribinama stadiona Poljud zbog pirotehnike na derbiju s Dinamom
Vidi originalni članak

Krajem 2018. godine Hajduk je čak četiri utakmice na Poljudu igrao bez gledatelja, a sada ćemo i ove godine slušati tišinu na Poljudu. Razlog je prekid utakmice protiv Dinama zbog pirotehnike, a Hajduk je kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja. Odluka odmah stupa na snagu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti:

HNK Hajduk kažnjen je odigravanjem naredne dvije utakmice HT Prve lige bez prisustva gledatelja zbog prekršaja počinjenih na utakmici Hajduk - Dinamo odigranoj 4. ožujka na Poljudu. Kazna stupa na snagu od dana konačnosti ove odluke.

Tako će se nedjeljna utakmica 27. kola Hajduk - Inter-Zaprešić i susret 29. kola HT Prve lige Hajduk - Varaždin odigrati pred praznim tribinama stadiona Poljud.

Osim dvije utakmice bez gledatelja, Splićani su dobili kaznu od 40.000 kuna. 

Igrala se 70. minuta utakmice kada su navijači Hajduka u teren ubacili baklje, a glavni sudac Ivan Bebek prekinuo je susret na nekoliko minuta jer se dim raširio terenom. Utakmica je ubrzo nastavljena, ali i sam prekid naznačio je da Hajduk čeka oštra kazna. Nju su dočekali danas, a to znači da će protiv Varaždina i Intera na Poljudu igrati bez gledatelja. 

Splitski klub je već nekoliko puta ove sezone novčano kažnjen zbog upotrebe pirotehnike svojih navijača, a zbog učestalog ponavljanja prekršaja su sada dobili i najtežu moguću kaznu. 

'Bili' su posljednji put ovako drastičnu kaznu dobili 2018. godine kada im je, također nakon derbija s Dinamom, odsječena kazna od četiri utakmice bez gledatelja. I tada je razlog bila upotreba pirotehnike, ali i brojni incidenti u kojem je jedan vatrogasac zamalo ostao bez prsta nakon što je pored njega eksplodirao topovski udar.

Hajduk je do sada 15 utakmica odigrao bez gledatelja, a sada će i dodatne dvije. 

 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • 10.03.2020.

    Najprije treba kazniti policiju i zastitarsku kompaniju koje Hajduk debelo placa za ocuvavanje reda i mira na stadionu. Hajduk radi sve po propisima, a ako te organizacije koje su debelo placene ne rade posao za koji su placeni onda neka plate sve gubitke koje klub gubi.Vjerujem da se te organizacije samo jednom kazne za nerad i nered za koji su krivi, vise ni jedan od te grupe huligana koji godinama pale klub u koji se zaklinju nikad vise neb usao na ni jednu utakmicu i na nijedan stadion.

  • 09.03.2020.

    Ma to zbog corone ispraznili tribine.

  • Sokol ga nije volio 09.03.2020.

    Ma dok se to ne bude kažnjavalo sa -3 boda i 3:0 neće tu biti nikakvi rezultata

Komentiraj...
Vidi sve komentare