To je to što me zanima!

Poljaci ne žele igrati s Rusima, Šveđani također odbili...

Ne mogu zamisliti igrati protiv ruske reprezentacije u situaciji u kojoj se oružani sukob odvija u Ukrajini. Ruski nogometaši i navijači nisu krivi, ali ne možemo se pretvarati kao da se ništa ne događa, kaže Lewa
Vidi originalni članak

Predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza izjavio je kako poljska nogometna reprezentacija neće u ožujku igrati utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Moskvi protiv Rusije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U četvrtak, a povodom ruske invazije na Ukrajinu, prvi su javno istupili čelni ljudi švedskog nogometnog saveza koji su izjavili kako je odlazak u Moskvu i igranje utakmice protiv Rusije "u ovom trenutku nezamislivo". U subotu su Šveđani potvrdili da neće igrati protiv 'Zbornaje' ako dođe do utakmice.

Švedska će, pak, igrati protiv Češke u Stockholmu, a pobjednik tog dvoboja bi igrao protiv boljeg iz susreta Rusije i Poljske. U slučaju pobjede Rusije onda bi opet Moskva bila domaćin ili Švedskoj ili Češkoj.

A ubrzo su se javili i Poljaci. Odlučni su u namjeri i žestoko su javno istupili protiv Rusije i svega što je učinila i čini Ukrajini.

- Poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije povodom svega što se dogodilo posljednjih dana, odnosno zbog invazije koju je ta zemlja usmjerila prema Ukrajini - rekao je čelni čovjek Poljskog nogometnog saveza.

Utakmica bi se trebala odigrati 24. ožujka u Moskvi, a pobjednici dva susreta će se ogledati pet dana kasnije.

- To je jedina ispravna odluka u ovom trenutku. Razgovarat ćemo s čelnicima švedskog i češkog saveza te ćemo iznijeti zajedničke planove Međunarodnoj nogometnoj organizaciji - dodao je Kulesza.

Europska nogometna organizacija oduzela je, pak, Rusiji, odnosno Sankt Peterburgu, domaćinstvo finalne utakmice Lige prvaka ove sezone, a sada se očekuju i potezi Fife.

Na sve se javio i kapetan poljske nogometne reprezentacije i zvijezda Bayerna Robert Lewandowski.

- Ispravna odluka -  napisao je Lewa na Twitteru pa dodao:

- Ne mogu zamisliti igrati utakmicu protiv ruske reprezentacije u situaciji u kojoj se oružani sukob odvija u Ukrajini. Ruski nogometaši i navijači nisu krivi, ali ne možemo se pretvarati kao da se ništa ne događa.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • HAJDUK100 27.02.2022.

    Dok je još traja rat i agresija na našu Hrvatsku, u 6. mjesecu 1995 košarkaši SR Jugoslavije su nastupili na Europskom prvenstvu u Ateni, kojeg su i osvojili. Ali nijedna država nije rekla NE, NEĆEMO IGRAT PROTIV NJIH

  • Palmanova 26.02.2022.

    jucer je Nizozemska odbila igrati basket tekmu s Rusima

  • Skychaser 26.02.2022.

    Ispravna odluka 👏

Komentiraj...
Vidi sve komentare