To je to što me zanima!

'Žestoko sam radio i to se vidi, a protiv Kližana će biti teško'

Bit će teško, jer je Kližan očigledno u odličnoj formi. Uostalom, ne može se tek tako dobiti Tsongu, rekao je hrvatski tenisač o protivniku u osmini finala US Opena
Vidi originalni članak

Nakon dva meča koja su otišla sve do petog seta (Matosevic i Brands), najbolji je hrvatski tenisač Marin Čilić na US Openu dobio i jedan "lakši" meč...

Iako je na papiru Japanac Kei Nishikori trebao biti najopasniji suparnik dosad, Čilić je pobijedio 6-3, 6-4, 6-7(3), 6-3. Idući suparnik mu je Slovak Martin Kližan, a nakon dobro obavljenog posla protiv Japanca Čilić je rekao:

- Istina, igrao sam prije ovoga dva meča u pet setova, ali ne mogu reći da sam se borio s umorom. Nije mi to stvaralo problem, već vrućina. Bio je težak dan u New Yorku, tako da sam se borio kako bi uhvatio zraka tijekom meča. Trebalo je ostati koncentriran u ovakvim uvjetima i mislim da sam uspio u tome - rekao je Čilić i nastavio:

- U svakom slučaju ona pobjeda protiv Matosevica mi je, sada vidim, mnogo pomogla. Kao da sam dobio novu priliku. Uvijek je tako kada se dobije meč u kojem gubite 2-0. Nije ti samo drago zbog pobjede, već dobiješ novu energiju i zalet za bolje. Ispraviš sve loše što si napravio u tom meču, te kreneš igrati još bolje. Da, taj meč mi je stvarno pomogao.

Novi suparnik je Martin Kližan.

- Iskreno, bit će to drugačiji meč od dosadašnjih. Ne samo da nikada nismo igrali međusobno, nego nismo nikada niti trenirali. Malo znam o njemu, ali objektivno gledano mislim da samo moram igrati svoj tenis. Biti koncentriran od početka do kraja, a upravo me to naučio onaj meč iz prvog kola. Bit će teško, jer je Kližan očigledno u odličnoj formi. Uostalom, ne može se tek tako dobiti Tsongu.

O sezoni je Čilić rekao:

- Žestoko sam radio ove godine. Pogotovo se taj rad počeo vidjeti na rezultatima tijekom ljeta. Igrao sam mnogo mečeva, ali sam i igrao dobro. Samopouzdanjem te napumpaju neki dobri mečevi na velikim turnirima, a ja sam takvo što ostvarivao. Osjećam se jako dobro i siguran sam u kvalitetan nastavak i US Opena, ali i cijele godine - završio je trinaesti igrač na svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • CarIgor 03.09.2012.

    gledao sam ovoga Kližana i moram priznati da je dosta neugodan...radujem se meču

  • ikanonimus 02.09.2012.

    protiv klizana je imperativ pobjeda a poslije kako bude zasad je dobro

  • Jeremy_1 02.09.2012.

    Samo jako..

Komentiraj...
Vidi sve komentare