To je to što me zanima!

ZHS pomaže Cikatiću: 20,000 kuna za bolesnog šampiona...

Vlada RH osigurala je novac za sportsku izvrsnost i stvarno zaslužuje sve pohvale za to jer mnogi bivši vrhunski sportaši žive samo od tih naknada, rekao je predsjednik ZHS-a Dubravko Šimenc
Vidi originalni članak

Zaklada hrvatskih sportaša (ZHS), čiji su osnivači Hrvatski klub olimpijaca, Sportske novosti i Hrvatski olimpijski odbor, dodijelila je teško oboljelom Branku Cikatiću financijsku potporu od 20.000 kuna. Odluka je usuglašena elektronskim izjašnjavanjem članova Upravnog vijeća (Nika Fleiss, Zoran Primorac, Mario Zorko, Dubravko Šimenc, Danira Bilić i Vjekoslav Lovrić) i dobila je trenutačnu pravomoćnost.

Uslijed teškog zdravstvenog stanja, legendi hrvatskih borilačkih sportova, a okušao se u kickboxingu, tajlandskom boksu, taekwondou i judu, potrebno je dugotrajno liječenje i rehabilitacija te je dodijeljeni iznos namijenjen upravo troškovima zahtjevnog bolničkog tretmana i lijekova.

Predsjednik Zaklade hrvatskih sportaša, Dubravko Šimenc, nije krio zadovoljstvo zbog ove odluke:

- Zaklada djeluje po svom Statutu i, sukladno njegovim odrednicama, propisuje kome i kada trebamo pomoći, a danas je Branko Cikatić u takvoj situaciji da mu je potrebna potpora u liječenju. Stanje mu je teško i prije dva tjedna prebačen je iz kninske bolnice u zagrebačku na Svetom Duhu, zahvaljujući ponajprije promptnoj reakciji gradonačelnika Milana Bandića i ravnatelja Kliničke bolnice Sveti Duh Mladena Bušića. Sada ima zadovoljavajuću zdravstvenu skrb i vjerujem da će on, kao dokazani borac i šampion, pobijediti bolest.

Šimenc je želio istaknuti i neke probleme koje je aktualizirao upravo Cikatićev slučaj.

- Vlada RH osigurala je novac za sportsku izvrsnost i stvarno zaslužuje sve pohvale za to jer mnogi bivši vrhunski sportaši žive samo od tih naknada. Međutim, u tom programu nema sportaša iz neolimpijskih sportova i disciplina pa su tako izvan njega ostale legende poput Šurbeka, Dragaša, Cikatića…Nikad se ne zna tko je sljedeći kome će biti potrebna pomoć i zato bih želio da naša zaklada osigura novac veći od godišnjeg iznosa od 50.000 kuna, koji dobijemo od Hrvatskog olimpijskog odbora. Ali u to se trebaju uključiti svi sportaši i pomoći da napravimo akciju po uzoru na Zakladu Ane Rukavine.

U petak su Branka Cikatića u Kliničkoj bolnici na Svetom Duhu posjetili glavni tajnik HOO-a Josip Čop i naša najpoznatija sportska nutricionistica Mimi Vurdelja, uvjerivši se u ozbiljnost njegova zdravstvenog stanja.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • zvona1111 13.10.2018.

    Ajmo i mi skupiti svi po 20 kn dajte besplatni telefon ili račun da uplaćujemo jer čovjek je sirotinja nema za lječenje ,da pomozite gladnima i onima koji nemaju ni za zravstveno osiguranje novca ...

  • Brozo 13.10.2018.

    Pa sta si nije on dobar sa Kerumom. Nek mu pomogne brate mili. Zasto se treba sramotit po medijima.

  • 13.10.2018.

    Mirko čobo Filipoviću ajde bar jednom budi čovjek i posjeti legendu,ne boj se,nečeš morati dati 20kuna,sram te bilo,guziš se sa Dervishijem po hotelima,sramota od čovjeka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare