To je to što me zanima!

Zidane: Uživao sam gledajući Sliškovića, bio mi je pravi idol

Zinedine Zidane u intervjuu za francuski tjednik Le 10 Sport podsjetio se svojih idola iz djetinjstva, među kojima se nalazi i 'Balkanski Maradona' Blaž Slišković
Vidi originalni članak

Zinedine Zidane u intervjuu za francuski sportski tjednik Le 10 Sport govorio je o svojim idolima iz dječačkih dana. Legendarni igrač francuske reprezentacije, ali i klubova poput Juventusa i Real Madrida ispričao je sve o svojim uzorima, a jedno od imena kojeg se Zizu rado prisjeća ono je Blaža Sliškovića.

- Uživao sam gledati ga. Zaista. On je bio čudesan igrač, koji je na zadivljujući način zabijao golove, čak i izravnim udarcem iz kornera - ispričao je tjedniku uspomene na igrača Zidane.

Ipak, iako je Zidaneov idol bio Slišković iz dana kada je igrao U Marseillesu i htio je postati poput njega kada odraste, ime je svom sinu nadjenuo po drugom velikom nogometašu koji je obilježio jednu eru, Enzu Francescoliju. Zidaneov sin, koji igra u mladoj momčadi Real Madrida, tako nosi ime Enzo po najvećem tatinom idolu.

- Uživao sam gledati utakmice na stadionu Velodrome u Marseilleu. Tada je predsjednik kluba doveo izvanredne  igrače poput Blaža Sliškovića, Forstera, Mozera, Francescolija, Papina - nabrojio je igrače odnašnjeg Marseillea Zinedine Zidane.

- Sjećam se, bila je to sezona 1986/87. U Marseilleu je tada igrao izvanredni veznjak Blaž Slišković. Uživao sam gledajući ga. Bio je zbilja čudesan igrač - naglasio je Zidane prisjećajući se najradije golova koje je 'Balkanski Maradona' postizao iz kornera.

- Danas djece za idole imaju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a meni i mojoj generaciji idoli su bili tadašnji nogometni velikani Enzo Francescoli, Blaž Slišković i Jean-Pierre Papin - zaključio je u svom intervjuu slavni igrač.

Iako je u Marseilleu Slišković igrao svega jednu sezonu, 1986./87. Zidane je upravo bosanskohercegovačkog igrača uvrstio prije osam godina u idealnu momčad Marseillea svih vremena.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Princ_Sa_Neretve 03.07.2011.

    Kako nece kad je proso skolu balkanskog Ajaxa!

  • boze77 02.07.2011.

    i thinks rezultats is open..

  • Halid ibn Velid 02.07.2011.

    Baka je legenda :) ... neki kažu da je polupijan znao doći na trening... i opet je bio najbolji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare