To je to što me zanima!

Zika virus nije prijetnja OI-ju, ali treba pratiti njegovo širenje

Sportaši sami trebaju odlučiti žele li se natjecati na Olimpijskim igrama, potrebno je pozorno pratiti širenje virusa, rekao je liječnik njemačke olimpijske reprezentacije
Vidi originalni članak

Potrebno je pozorno pratiti širenje Zika virusa u Brazilu, ali on nije prijetnja Olimpijskim igrama, izjavio je u srijedu liječnik njemačke olimpijske reprezentacije Bernd Wolfarth i dodao:

- Sportaši sami trebaju odlučiti žele li se natjecati na OI, potrebno je pozorno pratiti širenje virusa - kazao je Wolfarth

Virus Zika kojeg prenosi komarac i koji je raširen u Brazilu te ga se povezuje s rođenjem djece s malformacijama, izazvao je veliku zabrinutost među sportašima i sportskim dužnsonicima diljem svijeta koji se pripremaju za Igre. 

SAD i Kenija su u ponedjeljak i utorak objavile da razmatraju mogućnost odustajanja od nastupa svojihs portaša na OI zbog straha od virusa. Kenijski su sportski dužnsonici nešto kasnije izjavili da je ipak prerano govoriti o tome. 

U srijedu je Toni Minichiello, trener svjetske prvakinje u sedmoboju Jessice Ennis-Hill izjavio kako bi Velika Britanija mogla preseliti kamp za pripreme sportaša izvan Brazila te da on neće poticati svoju štićenicu da ide u Rio braniti naslov olimpisjke prvakinje.

Za sada nema cjepiva niti lijeka za Zika virus tako da je jedini način borbe zaprašivanje komaraca i zaštita od uboda komaraca. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • SA-SU 11.02.2016.

    Danas ima tiskovna konferencija u vezi Zika virusa u Ljubljani na Medicinskom fakultetu. http://www.24ur.com/specialno/nega_in_zdravje/slovenski-znanstveniki-prvi-dokazali-povezanost-virusa-zika-z-okvaro-mozganov-ploda.html

  • lapan 10.02.2016.

    sta ovo virusi svaki put prije OI?

  • Liiivno 10.02.2016.

    taj virus nije normalan

Komentiraj...
Vidi sve komentare