To je to što me zanima!

Život nakon LP-a: Dinamo je rekordno zaradio, HNL izgubio

NEZAUSTAVLJIVI PETKOVIĆ Bruno je drugi najfauliraniji igrač grupne faze Lige prvaka, a Dani Olmo treći. Mislav Oršić je na listi strijelaca ispred Lionela Messija i Critiana Ronalda
Vidi originalni članak

Zaboravite kantu za napucavanje, izlete velikana u Zagreb u šoping i negativne rekorde Lige prvaka. Iako je ishod, nažalost, isti. Neki će reći i prokletstvo. Jer kako objasniti prosutih 3-1 u nadoknadi protiv Šahtara? 

A da je Dinamo tad pobijedio, danas bi Hrvatska bila jedina država izvan liga "petice" s predstavnikom u osmini finala Lige prvaka. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovako je Dinamo ispao iz Europe, iako je od 32 momčadi u LP-u osam završilo s lošijim učinkom, a 17 je momčadi zabilo manje golova, među njima i Barcelona, Atletico, Dortmund, Valencia... Petković je pretrpio 17 prekršaja, samo su Verrattija suparnici više tukli (19), dok Olmo sa 16 dijeli treće mjesto, uz Cuadrada, Taisona, Moraesa...

Mislav Oršić s četiri gola završio je u društvu Jesusa, Gnabryja, Salaha, Benzeme..., a ispred Messija, Ronalda, Suareza, Dybela, Agüera, Müllera, Lukakua...

ZIMA U MAKSIMIRU Odlazi Olmo, a upitni statusi Hajrovića, Pinta, Gavranovića...

Dinamo je ipak rekordno zaradio, samo od Uefinih premija dobit će 30 milijuna eura, a tome će se pribrojiti i novac iz Uefina marketinškog poola i od TV prava. Četiri puta pun stadion donio je također lijepu zaradu od šest milijuna kuna po utakmici, a znatno je porasla vrijednost igrača.

I dok je Dinamo profitirao igrački i financijski, hrvatski je nogomet - izgubio!? Naime, “plavi” nisu uspjeli nadoknaditi loše rezultate ostalih klubova (Hajduk ispao od Gzire, Osijek od sofijskog CSKA), pa je HNL pala na 19. mjesto u Europi. 

Što znači da će nakon dva kluba u Ligi prvaka iduće sezone, Hrvatska za dvije sezone imati jedan klub u LP-u, i to od 1. pretkola, a nikoga u Europskoj ligi (osim u slučaju ispadanja prvaka iz kvalifikacija LP-a)! Tri naša kluba (pobjednik Kupa te drugi i treći na ljestvici) bit će u novoj, trećoj po kvaliteti, Konferencijskoj ligi.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Gospodin Čovjek 13.12.2019.

    Hajduk je ove godine izgubio od ribara amatera. Znači ljudi došli s ribolova i pobjedili.

  • biberrr 13.12.2019.

    Jedino Rijeka je uz Dinamo kvalitetno odigrala kvalifikacije,ispala od jačeg Genta u play offu. Osijek je podbacio i ispao od Bugara,a Hajduk od amatera sa Malte. Zato će za kaznu svi igrati u kvalama Konfederacijske sirotinjske lige, EL ostaje za njih sanak pusti.

  • rimad001 13.12.2019.

    Mi smo shvatili al dal ste vi shvatili. Pokrenite se več jednom. Koji kukuruz svi čekate dinamo.... itd...

Komentiraj...
Vidi sve komentare