To je to što me zanima!

Životna priča o Luki Modriću u 9 slika: Kako je postao zvijezda

Luka Modrić imao je samo šest godina kad je njegova obitelj bila prisiljena pobjeći od svog doma na početku hrvatskog rata za neovisnost, započinje Copa90 životnu priču Luke Modrića
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić prošao je put od trnja u djetinjstvu do zvijezda u Madridu, ne samo u nogometnom smislu. Dao je povoda poznatom nogometnom portalu Copa90 da napravi videopriču o njemu kroz devet slika naslovljenu "Veliki prodor".

"Luka Modrić imao je samo šest godina kad je njegova obitelj bila prisiljena pobjeći od svog doma na početku hrvatskog rata za neovisnost. Otkrio je svoj prirodan talent za nogomet igrajući se na parkiralištu hotela gdje su živjeli kao izbjeglice", stoji u videu.

"Zarađujući samo 30 funti tjedno (oko 250 kuna), slijedio je svoj san i počeo je trenirati u omladinskoj školi Zadra pod vodstvom mentora Tomislava Bašića. Teško pogođen nakon odbijanja kluba za koji je navijao od malih nogu, splitskog Hajduka, Bašić je dogovorio prelazak u zagrebački Dinamo."

"Nakon mnogobrojnih posudbi, ponudili su mu desetogodišnji ugovor pod kojim je osvojio nekoliko ligaških naslova, kupova i nagrada za najboljeg igrača godine Impresionirani njegovom svestranošću u veznom redu, veliki europski klubovi počeli su slati ponude za njega", navodi Copa90.

Iako je dominirao u HNL-u, Luki isprva nije bilo lako u inozemstvu.

"Pridružio se Tottenham Hotspuru 2008. na četiri sezone kao središnji vezni igrač Real Madrid kupio ga je 2012. za 30 milijuna eura te je bio proglašen najlošijim pojačanjem cijele La Lige te godine", navode u videu te zaključuju:

"Brzo je pokazao kritičarima da su u krivu nakon što je pomogao klubu u osvajanju ligaškog naslova i tri naslova u Ligi prvaka."

Idi na 24sata

Komentari 14

  • krupa 16.09.2017.

    Zašto ne napišete kako ste mu upropastili godišnji odmor u Hrvatskoj,malo se perete,ha!

  • It's kišing 15.09.2017.

    Na nekim slikama podsjeća na Pavela Nedveda...

  • duje912 14.09.2017.

    slike su bezveze

Komentiraj...
Vidi sve komentare