To je to što me zanima!

Zizouov udarac glavom simbol je kastracije Marca Materazzija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
'UŠKOPIO GA' Udarac glavom simbolizira kastraciju, kaže autor kipa, Alžirac Adel Abdessemed. Umjetnik je ovjekovječio kultno Zidaneovo udaranje Materazzija
Vidi originalni članak

Skulptura pokazuje da je Zidane jači od Materazzija, ali Talijan pobjeđuje, rekao je Adel Abdessemed, autor skulpture “Udarac glavom”. 

- Materazzi utjelovljuje modernu ljudsku vrstu, koja je izdala pristojnost i humanost, a u Zidaneovoj kulturi udarac glavom simbolizira kastraciju drugog čovjeka - objasnio je Abdessemed, Alžirac koji se preselio u Francusku, poput Zidaneove obitelji.

Kip Zizoua i Materazzija dio je instalacije “Tko se boji vuka još”, podijeljene u više prostorija.

- U ‘sobi znakova’ vidimo Isusa kako vrišti. U ‘sobi supstancije’ vrišti Marco Materazzi - kaže konceptualni umjetnik.

Većina spomenika podignuta je u čast pobjede, ali ovaj slavi poraženog jer je autora, kako sam priznaje, doveo do ekstaze. 


Idi na 24sata

Komentari 19

  • kiki_bbb19 16.05.2012.

    pazi!!! http://youtu.be/IZweDuxt2MU

  • Epson 16.05.2012.

    Materazzi -najbolji obrambeni igrač u povijesti nogometa..kako je taj lik igro,nika ga nije mogao proč,brz,tehničar,strijelac...samo je jedan Materazii

  • Ivan cro_1 16.05.2012.

    zizu mi je bio uvik drag igrac al nakon onog udarca glavom posto mi je drazi za 50%. ono talijansko govno je itekako zasluzilo po tamburi. steta samo sto je zizu zbog toga izgubio titulu najboljeg igraca prvenstva jer je igro fenomenalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare