To je to što me zanima!

Zlatna olimpijka: Važno je zvati se Prapawadee...

Prapawadee Jaroenrattanatarakoon je osvojila zlato u dizanju utega i vrlo vjerojatno postala olimpijska pobjednica s najdužim imenom
Vidi originalni članak

Navodno na Tajlandu postoji ovakav vic: Kako se upoznaju James Bond i olimpijska pobjednica u dizanju utega do 53 kg? "Moje ime je Bond. James Bond", kaže on. "Moje ime je Jaroenrattanatarakoon. Prapawadee Jaroenrattanatarakoon."
Teško je provjeriti, ali to vjerojatno i nije potrebno. S prilično velikom sigurnošću možemo reći da je Tajlanđanka o kojoj je ovdje riječ, Prapawadee Jaroenrattanatarakoon, olimpijska pobjednica s najdužim imenom u povijesti Igara. Riječ je o 24-godišnjoj dizačici utega u kategoriji do 53 kilograma. I to jako dobroj dizačici utega, osvojila je zlato u Pekingu u nedjelju ujutro. No iako je olimpijsko zlato velika stvar, još bolje zvuči podatak da u njenom imenu ima čak 11 slogova. Bilo bi zanimljivo čuti kako cijeli stadion u u Bankoku skandira njeno ime na dočeku olimpijaca... I što je najzanimljivije, odmah do nje je na postolju stajala srebrna dizačica utega iz Koreje. Ona se zove Yoon Jin-Hee, samo tri sloga...
S pozicije olimpijske pobjednice s najdužim imenom junakinju ove priče, našu Prapawadee, može srušiti plivačica s Madagaskara, Tojohanitra Tokin' Aina Andriamanjatoarimanana. Da, to je sve ime i prezime! Nadimak nismo uspjeli doznati, ali nekako se logičnim nameće zaključak da ga ima.



NEKADA SE ZVALA CHANPIM
Gatara mi je rekla da ću puno postići i životu promijenio li svoje ime. Željela sam nastupiti na Olimpijskim igrama i zato sam je odlučila poslušati, rekla je Prapawadee, koja se donedavno zvala Chanpim Kantatian. Očito je pomoglo. Ne samo da se kvalificirala u Peking, već je tamo uzela najsjajnije odličje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare