To je to što me zanima!

'Zlo mi je od genocida! Tenis je sada nebitan i ja - neću igrati...'

Kao crna žena mislim kako u ovom trenutku postoje daleko važnije teme o kojima treba razgovarati i stvari koje treba rješavati, a ne gledati mene kako igram tenis, kaže deseta tenisačica svijeta
Vidi originalni članak

NBA je stao, najmanje dvije MLB utakmice nisu odigrane, pet MLS utakmica je odgođeno. Košarka, bejzbol, nogomet... A sada i tenis. Deseta tenisačica svijeta, Japanka Naomi Osaka (22), objavila je kako će bojkotirati WTA turnir u Cincinnatiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Serena Williams uči boks, trener - Mike Tyson

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osaka je rođena u Japanu, kćer Haićanina i Japanke. Nekad najbolja je na planeti, kad se tenis napokon pokušava vratiti u kakvu-takvu kolotečinu i kad je u Cincinnatiju došla do polufinala, Osaka se obratila javnosti:

- Kao crna žena mislim kako u ovom trenutku postoje daleko važnije teme o kojima treba razgovarati i stvari koje treba rješavati, a ne gledati mene kako igram tenis - piše Naomi Osaka.

- Ako ovaj moj potez potakne pravu diskusiju u pretežno bjelačkom sportu onda sam napravila korak u pravom smjeru. Zlo mi je od neprestanog genocida kojem su izloženi crni ljudi od strane policije. Svakih nekoliko dana novo ubojstvo... Kad će biti dosta? - napisala je, među ostalim, jedna od najboljih tenisačica svijeta.

U prošlosti je često isticala kako je u Japanu bila metom žestokog rasizma, a postala je i predmetom šala stand-up komičara kada su joj u jednoj reklamnoj kampanji na fotografijama photoshopom uočljivo posvijetlili prirodnu boju kože.

Osaka je osvajačica US Opena i Australian Opena. Već dva desetljeća živi u Americi, u Boca Ratonu na Floridi, a tenis joj je postao strast kad je gledala svoje uzore, sestre Williams, kako osvajaju naslove.

U rodnom Japanu ju nazivaju 'hafu', polu-Japanka, a majčini roditelji bili su žestoko protiv veze njihove kćeri sa Osakinim ocem, Haićaninom. U svijetu tenisa poznata je kao nadarena i vrijedna profesionalka te povučena, tiha i sramežljiva osoba.

 
Idi na 24sata

Komentari 27

  • hajduk1976 27.08.2020.

    Ne moraš ni igrati kao fališ nekome

  • ponosna slavonija 27.08.2020.

    Kao netko tko promatra sa strane čini mi se da su crnci i meksički migranti u Americi najveći kriminalci. Šta žele.????? Odite u Rusiju se preselite pa tamo napadaje policiju ako imate hrabrosti. Brzo bi vam postalo hladno u sibiru

  • Idemo prema boljem 27.08.2020.

    Portal krcat rasistima, bogamoi “lijepo” društvo slijedi ovaj medij.

Komentiraj...
Vidi sve komentare