To je to što me zanima!

Džeko, Pjanić i Vršajević zabili za povijesnu pobjedu na SP-u

Igrači Safeta Sušića oprostili su se od brazilskog SP-a pobjedom protiv Irana 3-1. Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević bili su strijelci u zanimljivoj utakmici
Vidi originalni članak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pomogla je Nigeriji da dođe do osmine finala Svjetskog prvenstva. Pobijedila je Iran 3-1 u utakmici u kojoj su "zmajevi" izgledali kao momčad koja treba napadati i loviti rezultat.

Safet Sušić na teren je od prve minute poslao oba Hajdukovca, a Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević dobro su surađivali s Miralemom Pjanićem u prvom poluvremenu. Njih su trojica u dva navrata stvarali dobre situacije za Edina Džeku, ali prvi put bio je blokiran, a drugi put je na ubacivanje Sušića pucao ravno u Alirezu Haghighija

U trećoj situaciji Džeki nije trebala ničija pomoć. Sam je uzeo loptu u 23. minuti i zabio sličan gol kao Neymar nama - lijevom nogom, niskim udarcem s 25 metara. Džeki je to bio prvi gol na SP-u nakon jednog neuspješnog pokušaja protiv Argentine, osam protiv Nigerije i ona dva iz prethodnog paragrafa protiv Irana.

Prečka zaustavila Irance

Iranci su umalo izjednačili već u sljedećem napadu. Na 16 metara sam je ostao Masoud Shojaei i pogodio prečku. Na odbijancu je sam bio Reza Ghoochannejad, ali srećom po BiH, iza posljednje crte obrane, u zaleđu. 

Sve ostalo što se Irana tiče nije bilo ni najmanje opasno za gol Asmira Begovića. Sušićevi igrači kontrolirali su ritam, a u 59. minuti zabili i drugi gol. 

Pjanić za 2-0 na asistenciju Sušića

Iranci su izgubili loptu na svojoj polovici, "zmajevi" došli u situaciju tri na dva, Miralem Pjanić dobio je pravovremenu loptu od Sušića i bez većih poteškoća s lijeve strane prevario Haghighija za 2-0. 

Pjanić, Džeko i ostali poigravali su se s Irancima poslije drugog gola, što je i publika u Salvadoru prihvatila i oko 70. minute počela vikati: "OLE!" na svako dodavanje plavih. 

Privremeno ih je utišao Reza Ghoochannejad. U 82. minuti Javad Nekounam izbjegao je zaleđe i vratio na peterac, gdje Ghoochannejad nije imao pretežak zadatak, nego je smanjio na 2-1. 

A samo minutu poslije pobjegao je Avdija Vršajević. Hajdukovac je ušao s desne strane, zapucao i od stative pogodio dalji kut iranskog gola za prvu pobjedu BiH na Svjetskom prvenstvu.

Što dalje?

Prva pobjeda donijet će barem malo optimizma u redove BiH, ali poslije nastupa na Svjetskom prvenstvu čeka se odluka o ostanku ili odlasku Safeta Sušića

S jedne strane je izbornik koji je uspio odvesti BiH na veliko natjecanje, ali s druge strane sreo se s brojnim kritikama zbog igre i ispadanja već nakon dva kola. Ako ode, nećemo dugo čekati na ime nasljednika jer već u rujnu počinju kvalifikacije za Euro 2016. u kojima je BiH u skupini s Belgijom, Izraelom, Walesom, Ciprom i Andorom.

Idi na 24sata

Komentari 372

  • Kopst Turot 26.06.2014.

    ma da vam nije bilo osima koji je sigurno davao savjete susicu nebi ni isli na SP. A Ciro vas je digo bili pod vodom. Ali opet drzte se.

  • sax74 26.06.2014.

    Bosanac sam Bošnjak ali kad igra Hrvatska protiv bilo koga osim Bosne ja navijam za Hrvatsku jer mi tako srce kaže. Zašto je to tako nije ni važno jer se srcem navija.

  • Horvatin 26.06.2014.

    republika srpska na spavanju ? bolji komentari prema BiH nego onog jutra kad su izgubili protiv nigerije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare