To je to što me zanima!

"Znat ću se postaviti ako Mamić uđe u svlačionicu"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Financije mi nisu bitne, nisam zbog novca došao u Dinamo, poručio je Zvonimir Soldo na svom prvom druženju s novinarima u Plavom salonu
Vidi originalni članak

Sve se dogodilo jako brzo, ali ovo je prilika koja se ne propušta, poziv koji se ne odbija, kazao je novi Dinamov trener Zvonimir Soldo u prvom obraćanju novinarima u ovoj funkciji.
Pred mladim trenerom bez gotovo ikakvog iskustva je težak zadatak. Treba ispuniti visoke ambicije i velika očekivanja koja se u pravilu postavljaju pred svakoga Dinamovog trenera.
- Znam koji su ciljevi i što se traži. Treba osvojiti dvostruku krunu, a nakon toga najesen i napraviti iskorak u Europi. Mislim da imam znanje i da mogu ostvariti sve ove zahtjeve - ambiciozno govori bivši igrač Intera, Dinama i Stuttgarta.
Njegov prethodnik mu je u naslijeđe ostavio solidno posloženu momčad, pa početak ne bi smio biti pretežak.
- Moram čestitati Branku Ivankoviću na svemu što je napravio. Odradio je doista odličan posao.
Soldo se suočio i s pitanjem koje je logično postaviti. Pogotovo kada znamo razloge Ivankovićeva odlaska. Što ako Zdravko Mamić i njemu počne ulaziti u svlačionicu, psovati i vrijeđati njega i suigrače? Zvone i na to ima odgovor.
- Razgovarao sam sa Zdravkom i o tome, ali neka detalji toga razgovora ostanu među nama. No vjerujem da do toga ionako neće doći. Ako dođe, znat ću se postaviti - uvjeren je Soldo, koji je još za igračke karijere bio poznat po iznimnom autoritetu među suigračima i navijačima, ali i kod nadređenih.
Dinamova prednost pred pratnjom u prvenstvu je ogromnih 12 bodova, a igrački kadar koji Soldo ima na raspolaganju garantira da su Modri neupitni favoriti za osvajanje naslova.
- O igračima nisam još detaljno razmišljao. Mislim da imam dobar kadar i da je svaka pozicija u momčadi dobro popunjena - govorio je Soldo, s kojim Dinamovi čelnici još uvijek nisu razgovarali o detaljima ugovora. Financije, kaže Soldo, nisu presudne.
- Financijska strana ugovora nije mi bitna, nisam o tome dosada ni razmišljao. Uostalom, nisam zbog toga prihvatio ovu ponudu - objasnio je Soldo, a nadovezao se i sportski direktor Zoran Mamić
- Još uvijek nismo razgovarali o dužini ugovora, ali to u ovome trenutku nije ni toliko važno. Idemo raditi - 'bojnim pokličem' druženje s novinarima završio je brat Izvršnog dopredsjednika.

PREKO INKERA I ZADRA DO STUTTGARTA
Malo je nedostajalo da svijet nogometa bude siromašniji za novoga Dinamova trenera. Zvonimir Soldo je upisao studij prava, 'odradio' šest semestara i tek onda se ozbiljno posvetio nogometu. I to na nagovor roditelja. Karijeru je započeo u Dinamu, za kojega je igrao od 1988. do 1990. U tom trenutku za njega u Maksimiru nije bilo dovoljno prostora i sezonu 1990/91. odigrao je u Zadru. Već iduće sezone preselio je u Inker iz Zaprešića i s 'Divom iz predgrađa' osvojio Kup Hrvatske 1992. godine. U Maksimir se vratio 1994., kada se klub zvao Croatia, i ovdje proveo dvije sezone. Dovoljno da se proda u Bundesligu. Uzeo ga je Stuttgart i od tamo se više nije micao. Postao je kapetan, idol navijača i klupska legenda. Predvodio je momčad u gotovo 200 utakmica. Kada se 2006., nakon 10 godina u Stuttgartu, opraštao od nogometa, molili su ga da ostane još barem sezonu. A tada je Zvonimir imao punih 39 godina... Čovjek koji je postao simbol profesionalizma danas je na početku jedne nove karijere. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • crveno_crni 15.01.2008.

    Dinamo tone sve dublje i dublje.

  • dicmo city 15.01.2008.

    Potres u Maksimiru!Misevi utekli,smrad osta!

  • gremljin 15.01.2008.

    imam prijedlog i za te silne IZVIĐAČE dinamove, koji su više ZVIŽDAČI, no svijet nije savršen, pa ako im nije teško ići u amazonu, onda bi mogli proći malo i po našim gradovima, kvartovima, selima, pa bi mžda pronašli malo više od JEDNOG POTENCIJALNOG KLINCA, nove bobane i šukere, jer ima ih na tone. I pitanje: dokad će u dinamu igrati oni koji mogu platiti umjesto onih koji znaju i rasturaju??? Ima hrvatska na tone nadarenih klinaca, ima ih i za dinamo i za hajduk, i ima ih da se kroz pet-šest godina može napraviti vrhunska hrv.nog.liga , sa optimalno osam klubova u kojima špilaju igrčine koje bi onda i ljudi u desecima tisuća po tekmi gledali. od ovi likova koji primaju par milja eura a nisu u stanju opaliti i pogoditi sa 16 m gol od 7 metara fakat nam se povraća!

Komentiraj...
Vidi sve komentare