To je to što me zanima!

Zubčić: Slalom? Bit će bolje od veleslaloma, borit ću se za vrh

Na treningu sam se dobro osjećao, a podloga koja je agresivna i ledena mi, mislim, odgovora. Staza je takva da treba napadati od samog početka do kraja, rekao je Zubčić uoči slalomske utrke
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić s dosta optimizma očekuje slalomsku utrku na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Utrka je na programu u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu (prva vožnja u 3.15, a druga u 6.45).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iza Zubčića je deseto mjesto u veleslalomu na Igrama što ga nije zadovoljilo, ali je unatoč tome izjavio da je spreman u slalomu boriti se i za sam vrh.

NAJVEĆI OLIMPIJSKI ADUT Zubčić: Znam da mogu osvojiti medalju u Pekingu! Žao mi je što svi mi Hrvati nismo skupa VELESLALOM NA ZOI Ništa od medalje: Zubčić platio ceh jako lošeg starta u Pekingu! Švicarac zlatni, Slovenac srebrni SANJAO JE MEDALJU, ALI... Zubčić brutalno iskren: Kakva šamarčina! Kao da me netko nokautirao u tri sekunde borbe

- Veleslalom je bio loš i to je činjenica. Dobro je da sam i završio deseti na kraju, ali to mi pokazuje i da s lošim skijanjem mogu ostvariti takav plasman. U slalomu vjerujem u bolji rezultat i želim popraviti dojam iz veleslaloma gdje nisam napravio ono što sam zacrtao. Slalom je nova šansa, u utrku idem jako motiviran i vjerujem da se mogu boriti za sam vrh.

Kao i uvijek, slalom je najveća lutrija među disciplinama alpskog skijanja, a o izjednačenosti u slalomu puno toga govori da je ove sezone u njemu, tijekom Svjetskog kupa, bilo šest različitih pobjednika.

- Istina, ali ne samo to. Mislim da se četrnaest različitih skijaša penjalo na slalomsko postolje. Puno je favorita i puno nas ima šanse za medalju. Bit će zanimljivo. Emocije, kako pozitivne tako i negativne, te troše i moram u utrku ući mirne glave, stabilan i opušten. Na treningu sam se dobro osjećao, a podloga koja je agresivna i ledena mi, mislim, odgovora. Staza je takva da treba napadati od samog početka do kraja - rekao je Zubčić koji je naglasio da se sve bolje osjeća na slalomskim stazama.

- Pokazao sam da mogu još i prošle sezone kada sam na Sljemenu bio peti, ali ova sezona je još bolja po tom pitanju. Evo, u Kitzbuehelu sam bio u manje od sekunde minusa iza pobjednika, bez one greške bi bio među pet najboljih. Blizu sam vrha i pokazao sam da mogu do velikog rezultata.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 15.02.2022.

    neces zavrsiti utrku.

  • plandemiolog 15.02.2022.

    Bit ce odlican, bit ce 15. 🤣🤣

  • Ako_Ako 15.02.2022.

    Zubcic bolje da smiri malo s najavama. Prica koda ima 10 pobjeda ove sezone. Pricao je cuda i prije veleslaloma pa zaostao 3 sekunde za pobjednikom. U slalomu je on daleko od vrha. Naravno, postolje nije nemoguca opcija. Svasta se moze desiti u trci. Bilo je trka ove sezone gdje bi 5,6 najboljih izletilo, ali to je vec faktor srece. Jedino tako moze do postolja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare