Obavijesti

Sport

Komentari 86

Zubčić brutalno iskren: Kakva šamarčina! Kao da me netko nokautirao u tri sekunde borbe

Zubčić brutalno iskren: Kakva šamarčina! Kao da me netko nokautirao u tri sekunde borbe

Jedino što je bilo bolje u drugom laufu je što nisam skijao kao kukavica. Prvi lauf sam gore odskijao toliko loše da su me neki koji ne voze Svjetski kup prestigli, rekao je Zubo, a trener Šuman je priznao: Pogriješili smo

VIDEO

Snijeg koji je pao u novom skijaškom centru Yanqing nakon 11 godina odnio je šanse najboljega hrvatskog skijaša Filipa Zubčića (29) da se dokopa olimpijske medalje u najdražoj disciplini.

Zubo je katastrofalno otvorio prvu vožnju po mećavi i uvjetima neobičnima za ovaj dio Kine. Već do sredine prve vožnje zaostao je preko sekundu, a prije druge vožnje bio je 15. Na koncu je popravio plasman do 10. mjesta.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić kod Šebalja

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 'skinuo' Momčila Otaševića s trona *Šebalj u transu* | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 52 10:13

Moglo je i bolje, zna to Filip. Zato je i bio jako samokritičan nakon utrke.

- Jedino što je bilo bolje je što nisam skijao kao kukavica. Prvi lauf sam gore odskijao toliko loše da su me neki skijaši koji ne voze Svjetski kup prestigli. Da sam pao na bok, ne bi bilo toliko loše. Drugi lauf sam se bolje odskijao, nisam bio pretjerano brz, ali je bilo života u tom skijanju - rekao je Zubčić za HTV.

Medalja je bila jako daleko nakon prve vožnje, ali je probao ići punim gasom.

- Sigurno nisam izgubio nadu da se u drugom laufu nešto da napraviti. Uvijek sam borben i uvijek se borim do kraja. Ništa nisam prepustio, nisam išao odraditi drugi lauf jer moram, nego se boriti za medalju. Nisam uspio, ali idemo dalje. Mogu pasti još 100 puta, ja ću se vratiti.

Alpine Skiing - Men's Giant Slalom Run 1

Kako mu se čini staza?

- Gornji dio mi nije odgovarao, nisam uspio naći pravi ritam na toj strmini. Srednji i donji dio sam odradio solidno. Ali svi smo prvi put na ovoj stazi, a ja sam 2,70 u cilju u zaostatku. Tako mi je grah pao, ne? Sigurno najlošiji nastup u zadnje tri godine - jasan je bio Zubčić pa dodao:

- Nekad te i šamarčina može motivirati, danas sam dobio jako dobru šamarčinu. Zaostatak 2,70, toliko nisam zaostao dugo. To je kao da me u borilačkom sportu netko nokautirao u tri sekunde.

Šuman: Pogriješili smo s odabirom setupa

Pobijedio je Švicarac Marco Odermatt, Slovencima je šestu medalju u Pekingu donio Žan Kranjec (+0,19), a bronca je otišla u Francusku Mathieuu Faivreu (+1,34).

- Ako je netko zaslužio postolje, to je sigurno Kranjec. Ne bih rekao da je to iznenađenje, dugo je godina u vrhu. Imao je dobar dan, i njemu su se neke stvari ružne događale koje su ga bacile u rikverc. Imao je najbržu drugu vožnju i zaslužio je ovu medalju - zaključio je Zubčić.

Trener Marko Šuman između dvije vožnje objasnio je gdje je pošlo po zlu.

- Nažalost, nikako nije bio pravi. Najveći zaostatak je bio prije prvog prolaza, sekundu i 15 stotinki. Pogriješili smo i mi s odabirom setupa, mislili smo da će biti ledenije, ali očito nije. Nije bilo kako smo se dogovorili.

Alpine Skiing - Men's Giant Slalom Run 1

Kolega može biti zadovoljan

Samuel Kolega (23), koji u Svjetskom kupu ne vozi veleslalom, imao je vrlo dobar nastup i nakon 24. mjesta iz prve vožnje na koncu bio 21.

- Prvim laufom sam zadovoljan, bila je dobra vožnja i borba. Drugi? Možda sam htio malo previše. Rekao sam sebi da mi ništa ne znači biti dvadeset i neki. Bila je greška, ali napredak je u odnosu na prošle Igre - kazao je Kolega i nastavio:

- Drago mi je da veleslalom nije bila samo priprema za slalom. S brojem 49 na 21. mjesto, ne mogu se žaliti. Od slaloma imam velika očekivanja. Dobro ide na treninzima, dobro je išlo i u Svjetskom kupu i nadam se da će se i na Olimpijskim igrama posložiti dobro.

Skijaši imaju pauzu do srijede, kad će Zubčić, Kolega i Matej Vidović nastupiti u slalomu. Prva vožnja je u 3.15, druga u 6.45 po hrvatskom vremenu.

Alpine Skiing - Men's Giant Slalom Run 2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis
I TO PO DRUGI PUT U ŽIVOTU

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis

Utrka je s 50 kilometara skraćena na 30 zbog vrlo nepovoljnih uvjeta u Pekingu. Temperatura je bila minus 17, ali je zbog hladnog vjetra pravi osjećaj bio još hladniji

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači
ZOI U PEKINGU

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači

Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala, rekla je Vedrana Malec
Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?
SVE NA JEDNOM MJESTU

Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?

Olimpijci su se u Pekingu borili za 109 setova medalja u 15 sportova. Najjači hrvatski adut bio je Filip Zubčić nije osvojio medalju. Imali smo predstavnike i u snowboardu, skijaškom trčanju i brzom klizanju