To je to što me zanima!

Zvezdaši uvjeravaju: Tenk nije iz Hrvatske, s vojnog je otpada

To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu, poručili su iz Crvene zvezde o kontroverznom vozilu
Vidi originalni članak

Kad su prije dvije godine, tijekom utakmice košarkaške Eurolige, navijači Crvene zvezde izvjesili transparent tenka, a ispod njega stavili zastavu s Vukovarom na ćirilici, iz beogradskog kluba poslali su smiješno priopćenje u kojem su rekli kako je tenk zapravo dio kulturne baštine.

Kulturna baština kalibra 100 mm sa strojnicom 7,62 mm

Ovo je, kako su tvrdili u Zvezdi, kulturna baština kalibra 100 mm s dodatnom strojnicom 7,62 mm koja je svoje mjesto sad našla na platou ispred stadiona Crvene zvezde, uoči sutrašnje utakmice protiv Young Boysa u playoffu nogometne Lige prvaka. Ovu 'kulturnu baštinu' postavili su ispred Marakane, a njegovo postavljanje objavila je i Crvena zvezda na službenim stranicama.

UZ MURAL RATNOM ZLOČINCU Sramotna provokacija: Zvezda ispred stadiona stavila tenk

Zvezda se tenkom pohvalila na društvenim mrežama, a isti su opisali kao atrakciju. Dio tamošnjih portala tvrdio je da se radi o hrvatskom tenku koji je zaplijenjen u Vukovaru, ali sve je demantirano.

- To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu - kazali su iz Zvezde, a prenosi gol.hr.

Zvezda u utorak igra uzvratni susret protiv Young Boysa, a prva je utakmica završila 2-2. 

 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Mentalni Gimnastičar 27.08.2019.

    Jedino što Srbi znaju je slaviti poraze

  • NIKE 27.08.2019.

    Šta nas boli k* za tenk. Kao da nemamo svojih radovanja. Neka uskrsnu ili reinkarniraju Mihajlovića pa njihovo je dvorište. Provokacija se u današnjem svijetu ne može sudski goniti.

  • Lucky Luciano1203 27.08.2019.

    Iz svakog rata su izlazili sve manji i manji.. i zato bi trebalo da ne stavljaju ništa što podsjeća na rat . Ne znam čime se ponose,pojma nemam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare