To je to što me zanima!

Zvjezdane staze: Schumi ide u svemir s 4.000 km/h

Kao da je objavom povratka u F1 nedovoljno iznenadio javnost, sedmerostruki svjetski prvak je odlučio prirediti novi šok rezerviravši let u svemir
Vidi originalni članak

Njegovi protivnici iz Formule 1 oduvijek su ga htjeli lansirati na Mjesec. Želja će im se na kraju ipak ispuniti jer rekordni svjetski prvak Michael Schumacher kupio je za 140.000 eura povratnu kartu za svemir. Njemački vozač, koji je nedavno objavio povratak u Formulu 1, rezervirao je let u novom svemirskom brodu SpaceShipTwo. Spektakularne izlete u svemir organizira engleski milijarder i vlasnik Virgin Galactica Richard Branson.
- Zalijepit ćete se za sjedalo, pomalo prestravljeni, ali istodobno fascinirani bukom golemog raketnog motora. Golemo ubrzanje letjelice oči će vam napuniti suzama, a za samo nekoliko sekundi dostići ćemo brzinu od gotovo 4000 kilometara na sat - opisuje Branson doživljaj iz svemira na službenoj internetskoj stranici Virgin Galactice. Prvi letovi u novoj letjelici SpaceShipTwo planirani su za 2011. godinu. Po dva pilota vozit će šest putnika u svemir i natrag. Prije leta Michael Schumacher i ostali svemirski putnici proći će trodnevne pripreme i detaljan liječnički pregled u američkoj pustinji Mojave. Pomoćna letjelica podići će SpaceShipTwo na 15.000 metara. Potom će pilot u svemirskom brodu upaliti raketni pogon, koji će putnike brzinom od gotovo 4000 kilometara na sat lansirati na 110 kilometara udaljenosti od zemaljske kugle. Osim Schumija kartu su među poznatima već sada rezervirali Niki Lauda, bivši engleski premijer Tony Blair, kao i Schumacherov bivši kolega iz Ferrarija Rubens Barrichello.

200.000 DOLARA ili 140.000 eura stoji karta za svemir. Osim Schumija, kupili su je i Niki Lauda te Tony Blair.
15.000 METARA visina je na kojoj pilot svemirskog broda konačno pali moćni raketni pogon.
4.000 KM/H brzina je kojom SpaceShipTwo putuje u svemir nakon što se otpusti od pomoćne letjelice.

HRVATI LETE PRIJE SCHUMIJA
U svemir će već sljedeće godine letjeti i četvero Hrvata, a među njima i jedna žena. Svi osim Splićanina Juroslava Buljubašića željeli su ostati anonimni.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dakox 11.08.2009.

    I ja bi hehe ;)

  • JAX 10.08.2009.

    neka svemir cuje nemir

  • Roci 10.08.2009.

    Nista cudno.Ako iko ima i muda i para onda je to Sumi.Njemu Adrenalina nikad dosta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare