To je to što me zanima!

Zvonarek u Bayernu: Slavenu u blagajnu i do pet milijuna eura!

Najmlađi strijelac u povijesti HNL-a Lovro Zvonarek (16) ipak se pridružio klubu iz Münchena, ali tamo će otići nakon što još jednu sezonu 'stasa' u dresu Slaven Belupa
Vidi originalni članak

Bayern je jedan od najvećih i najuspješnijih klubova svijeta. Igrati ovdje, nositi taj dres, to me čini ponosnim, ali i tjera da i dalje svakodnevno radim na sebi, rekao je nakon potpisa ugovora s minhenskim gigantom mladi Lovro Zvonarek (16) koji će tamo otići idućeg ljeta.

SVE JE DOGOVORENO Lovro Zvonarek odlazi u Bayern! Nije najveći Slavenov transfer...

Zvonarek je postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a na utakmici protiv Varaždina (1-0) kad je zabio gol za pobjedu i maknuo varaždinski klub iz prvoligaškog društva. Talentirani veznjak je tako s 16 godina i 14 dana postao najmlađi strijelac 1. HNL. Ovu je titulu dosad držao Alen Halilović koji je zabio u dresu Dinama sa 16 godina, tri mjeseca i 19 dana.

- Izuzetno sam ponosan što sam postao član jednog od najvećih svjetskih klubova. Znamo svi što znači Bayern, ali isto tako znam da me ovaj potpis obvezuje da nastavim još jače i bolje istim putem koji me i doveo u Bayern. Sretan sam što ću još malo ostai u HNL-u jer mislim da u ovom trenutku nema bolje opcije za mene od sazrijevanja u dresu Slaven Belupa. Hvala svima koji su mi pomogli na ovom putu. Od moje obitelji koja je uvijek bila uz mene i živila moje snove, Slaven Belupa i ljudi iz kluba koji me nogometno odgojio te svojih agenata iz Lian Sportsa koji su mi dali priliku da se razvijam na najvišoj razini. Siguran sam kako ih neću razočarati - rekao je Zvonarek. 

 

Slaven Belupo će fiksno dobiti oko dva milijuna eura odštete, dok ta svota može narasti i do pet milijuna eura, a time bi Lovro postao jedan od najskupljih tinejdžera u ligi. Ostat će u Slaven Belupu do kraja sezone te skupljati još iskustva u seniorskom nogometu.

STIPIĆ ZA BILD 'Lovro može biti novi Modrić, daleko je ispred svih vršnjaka'

Tako će ga novi trener Zoran Zekić imati na raspolaganju u nastavku sezone, a sljedeću utakmicu Koprivničani igraju već u subotu, 11. rujna u gostima kod Rijeke. Pitanje je hoće li za tu utakmicu Zvonarek biti spreman zbog odlaska u München, ali ubrzo će se vratiti u redove 'farmaceuta'.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 10.09.2021.

    Novi Halilović.

  • skyvision 10.09.2021.

    ovi na slici vec smisljaju sta ce sve kupit...jadan mali

  • takasugi 10.09.2021.

    Sljedeći Fabian Benko, ili neki drugi igrači nepoznati poput njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare