To je to što me zanima!

3 pravila za profilnu sliku uz koju ćete pronaći ljubav online

Online platforme za spajanje usamljenih srca odavno više nisu tabu, a znanost je nedavno dokazala s kakvom profilnom slikom imate najviše šansi naći srodnu dušu
Vidi originalni članak

Put do ljubavne sreće danas često uključuje i šetnju virtualnim servisima za spajanje usamljenih srdaca ili jednostavno društvenim mrežama gdje je puno lakše započeti razgovor ili 'kliknuti' s nekim, a romansu nastaviti privatnim porukama.

Prvi korak je lakše napraviti online nego uživo, ali otegotna okolnost virtualnog očijukanja je što dojam o nekome stvaramo uglavnom temeljem slike i natipkanih riječi.

Upravo profilna slika je ključni element koji najviše govori o osobi koja stoji iza profila, a u zanimljivom Ted predavanju matematičarka Hanna Fry otkrila je znanstvene postavke koje stoje iza 3 osnovna pravila za dobru profilnu sliku na stranicama za pronalaženje srodnih duša.

Dakle, profilna slika treba biti:

1. Ne predobra i besprijekorna

Ako vam je profilna slika 'ispeglana' u Photoshopu, slikana iz kuta iz kojeg najbolje izgledate to nije dobro iz dva razloga -prvo, odbit ćete potencijalne udvarače koji će na prvi pogled procijeniti da ste 'predobri' za njih i drugo, stvorit ćete prevelika očekivanja i riskirati da kod upoznavanja uživo ljudi budu razočarani što ne izgledate kao na fotografiji.

2. Ne loša

Naravno, za profilnu fotografiju neće postaviti neku na kojoj izgledate najgore moguće  - tako ćete odbiti potencijalne udvarače.

3. Bez osobnosti

Najbolja profilna fotografija reći će nešto o vama, pokazati zašto ste posebni - ako uživate u jedrenju, stavite fotografiju s jedrenja, ako ste poznati po zaraznom osmjehu - fotografija na kojoj se smijete će najviše reći o vama, iako to nije možda ona na kojoj najbolje izgledate.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • hende007 02.04.2015.

    I još postave video klip u trajanju od 17 minuta :) Hvala, ne bih. Sve je mogla sažeti u jednoj rečenici: Budite prirodni i svoji.

  • žaba davi rodu 02.04.2015.

    ta matematičarka je zaboravila napisati pid br 1 da je najvažnije da stavite svoju fotku .. ali ne iz vremena srednje škole nego neku novijeg datuma

  • Mthesecond 02.04.2015.

    Ispeglana,umjetna slika nije ona prava slika,navodi na krivi trag i ne znam čemu se izdavati,predstavljati,za nešto što nisi,pod svaku cijenu se pokušavati dopasti nekom (glumiti tamo neku il nekog)...Il prirodno il nikako...Pa sad ako se nekom svidiš,svidiš...Ja osobno se ne volim isticati na taj način,al koliko toliko se prikazati nekom (barem neku sjenku :) ovako na nekim ˝društvenim mrežama˝ kao profilna slika...da se vidi tko piše,tko je osoba s druge strane...to da,to je već nešto sasvim drugo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare