To je to što me zanima!

A sad, Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska: Više od 20 stručnjaka govori na konferenciji 24sata

U utorak 5. travnja raspravljamo o izazovima u školama i na fakultetima zbog Covid pandemije na 7. konferenciji o obrazovanju. Pridružite nam se na našim platformama i pratite uživo panele i predavanja
Vidi originalni članak

Istraživanje Europske komisije iz 2021. među 19.000 mladih, pokazalo je kako više od 50 posto njih smatra da nemaju potrebne vještine za tržište rada koje ih očekuje po završetku njihovog školovanja.

Sve počinje u 9 sati

Više od 140 milijuna djece diljem svijeta, najviše djevojčica, nakon dvije godine pandemije Covida nije se ni vratilo u svoje škole, zabrinjavajući su podaci UNICEF-a. Problemi su višestruki, ali otvorile su se i nove izvrsne mogućnosti poboljšanja školstva i visokog obrazovanja, kako u Hrvatskoj, tako i globalno. O svim tim izazovima, posljedicama, iskustvima, na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" u organizaciji 24sata i partnera govori više od 20 stručnjaka s raznih područja.

Program u Zagrebačkom informacijskom centru od 9 sati počinje prezentacijom II. faze CARNET-ova projekta e-škole, kojim će sve škole u Hrvatskoj postati digitalno zrele, opremljene i tehnološki podržane. Što školama i učenicima zapravo treba nakon teškog razdoblja online nastave, razgovaramo na 1. panelu "Što su obrazovanju donijeli korona i online nastava?".

Kakvu transformaciju prolaze visoka učilišta opširno ćemo analizirati na 2. panelu "Revolucija na katedrama: Jesu li fakulteti tvornice diplomaca ili predvodnici inovacija?" i to odmah nakon ekskluzivnog predavanja ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa o prijedlogu Zakona o znanstvenoj djelatnosti koji je u pripremi.

Što je važno mladim zaposlenicima?

Što mladima u Hrvatskoj donosi europska inicijativa Godina mladih 2022., publici će u video-razgovoru pojasniti potpredsjednica EK za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica. Kako izgleda studij koji već godinama privlači najbolje maturante, ali im i pruža tu kvalitetu, pokazat će nam predavači i doktorandi Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, na prezentaciji inovativnih fakultetskih projekata "A što vi studirate? Otišli smo do svemira i posadili pametni vrt".

A što je važno za mlade kad jednom počnu raditi, kakva im znanja fakulteti trebaju pružiti, razgovaramo na 3. panelu "Business experience: Kako danas stvaramo zaposlenike budućnosti?", s predstavnicima nekih od najuspješnijih državnih kompanija, institucija, ali i privatnih IT tvrtki, koje trenutno čine najzdraviji dio hrvatskog gospodarstva.

Konferenciju ćemo zatvoriti predstavljanjem i nagradama za pobjednički tim Hackatona 24sata održanog ovaj vikend u prostoru ZICER-a, u trajanju od puna 24 sata. Timovi srednjoškolaca i studenata, uz pomoć i podršku svojih mentora programirali su aplikaciju za osobne financije i budžetiranje. Svoja rješenja prezentirali su žiriju koji je potom odabrao pobjednika, Tim Max Effort Prime. Njima će biti uručena vrijedna stipendija Fine, po 9.000 kuna za svakog člana tima.

Program konferencije te imena gostiju potražite na www. obrazovanje.hr, a sva događanja, kao i cjelokupnu konferenciju popratite uživo na web-stranici 24sata.

Partneri projekta su Europska komisija, Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET, Fina, Erste, KONČAR, Stega tisak i LEAPWISE, a projekt podržavaju ZICER, FOI i FER.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 05.04.2022.

    Oćel Rojs održat predavanje kako se od šofera ministra postane đeneral?! Znal se šta?!

  • nottonightjosephine 04.04.2022.

    Za pocetak da skratimo. AAA) kompjutorska pismenost i programiranje BBB) fluentnost engleski i jos jedan strani jezik(ne tipa 'pipl must trast us' nego stvarna fluentnost, znaci potrebno je studiranje vani ili ovladavanje jezikom kroz medjunarodnu razmjenu studenata).

Komentiraj...
Vidi sve komentare