To je to što me zanima!

A1 ima najbolju mobilnu mrežu prema najnovijem P3 testiranju

P3 je proveo testiranje mreže u najvećim gradovima i naseljima, prometnicama te prikupljanjem podataka o kvaliteti usluge kod samih korisnika. Ovo je šesti put da A1 osvaja P3 certifikat
Vidi originalni članak

Prije točno 20 godina tadašnji Vipnet ušao je na hrvatsko tržište kao drugi mobilni operater, a slaveći veliku obljetnicu iz A1 su se u utorak pohvalili kako su na najnovijem P3 testiranju osvojili certifikat za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. No uz to su i prepoznati kao pružatelj najbolje konvergentne usluge jer imaju fiksnu mrežu s najvećim brzinama skidanja i najnižom latencijom. 

P3 je proveo testiranje mreže u najvećim gradovima i naseljima, prometnicama te prikupljanjem podataka o kvaliteti usluge kod samih korisnika diljem Hrvatske. Mjerili su se glavni parametri važni za korisnike poput govorne usluge, kvalitete pristupa web stranicama, YouTube streaming servisa i preuzimanja sadržaja. Ovo je šesti put da je A1 dobio certifikat za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj.

- Otkako smo zakoračili na hrvatsko tržište, kontinuirano ulažemo u inovacije i najmodernije tehnologije  kako bismo podržali najbolje korisničko iskustvo. To  potvrđuju rezultati istraživanja agencije Prizma CPI s kraja prošle godine prema kojemu su korisnici A1 najzadovoljniji kvalitetom mreže, kao i najnovije P3 istraživanje na razini cijele Hrvatske. Kontinuirano investiramo u razvoj mobilne mreže, a jedna od posljednjih je implementacija LTE Advanced Pro funkcionalnosti čime smo povećali kapacitete i omogućili mobilno surfanje do 1.35 Gbit/s na 4G mreži. Time smo već uoči samog početka turističke sezone osigurali maksimalan kapacitet na najopterećenijim lokacijama u kontinentalnom dijelu Hrvatske te brojnim turističkim mjestima - izjavio je Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska. Dodao je i kako su po rezultatima fiksne mreže prvi izbor za ljubitelje gaminga, eSporta i virtualne stvarnosti.

Iz A1 su istaknuli i kako uz fiksnu i mobilnu grade i NB IoT mrežu te da jedini pružaju nacionalnu pokrivenost mrežom koja omogućava velikom broju uređaja slanje potrebnih informacija s lokacija gdje standardni mobilni signal nema prodornost.

- Certifikat P3 Best in Test rezultat je visokih ulaganja u modernizaciju i kvalitetu mreže te snažnih i kontinuiranih investicija prema uvođenju 5G tehnologije u Hrvatskoj. Cilj je stvoriti sustav najviše kvalitete i spremnosti za mrežu pete generacije koja će Hrvatskoj donijeti jednaku povezivost u svim dijelovima zemlje - rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nori 🖖 14.07.2019.

    Svi su najbolji kad slože račun

  • Z A G R E B 08.07.2019.

    Isto to govori i t-com i tele2.

  • Chillimar 04.07.2019.

    Pa i mora biti najbrža kad je višestruko skuplja nego A1 u npr Austriji

Komentiraj...
Vidi sve komentare