To je to što me zanima!

Alfa otkrila Stelvio: Ulazak u SUV klasu sa stilom i 510 KS

Kao i kod Giulije, Alfa je prvo predstavila sportsku Quadrifoglio izvedbu koja ima snažni 2,9-litreni V6 biturbo motor i pruža fantastična ubrzanja na razini supersportskih automobila
Vidi originalni članak

U posljednje vrijeme Alfa to radi sa stilom. Novi SUV crossover Stelvio, nazvan po najslavnijem alpskom prijevoju, predstavljen je u spektakularnoj QV izvedbi s 510 KS.

Automobil do 100 km/h ubrza za spektakularne četiri sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 285 km/h. Vanjski dizajn uvelike je inspiriran aktualnom Giuliom, dok je unutrašnjost praktično prenesena iz nove Alfine limuzine. SUV crossover srednje klase u dužinu mjeri 468 centimetara a visok je 165 te vrlo širok što pridonosi sportskoj pojavi, ali i dobrim voznim svojstvima.

Top model QV, ali i sve druge izvedbe bit će serijski opremljene pogonom na sve kotače Q4. Ovaj sustav u normalnim cestovnim uvjetima funkcionira, kao stražnji, odnosno 100 % snage prebacuje na stražnje kotače, no po potrebi se do 50% snage može prebaciti i na prednje kotače. Alfa za sada taji većinu detalja o novom automobilu, tako da podaci o performansama nisu službeni. Potvrđeno je kako će se QV modelu priključiti i snažni 2-litreni turbobenzinac koji razvija 280 KS. Ovaj model trebao bi postizati maksimalnu brzinu od 231 km/h. Pretpostavlja se da će okosnica ponude ipak biti dizeli iz Giulije snage 150 do 210 KS. Za sada se ne zna kada Stelvio stiže u prodaju niti koliko će koštati.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • alfa romeo stelvio 21.11.2016.

    uf moram promjeniti nik i sliku.. alfa pocela "stancati" modele! dobro je to. nek se sto prije vrati na staze stare slave..

  • volimpršut 20.11.2016.

    Najjači suv....koknurencija po KS dosta slabija!

  • Airborne101st 20.11.2016.

    Ja sam svoju htio zapalit sa kerozinom

Komentiraj...
Vidi sve komentare