To je to što me zanima!

AMD otkrio Carrizo APU, nove Radeon grafičke dolaze na E3

AMD kaže da će s novim mobilnim čipovima Carrizo biti moguće igrati Dotu 2 ili LOL u Full HD-u pri 30 fps. Najavu novih Radeon grafičkih kartica još ćemo čekati
Vidi originalni članak

Na glavnoj AMD-ovoj prezentaciji na Computexu ova tvrtka je objavila njihov najnoviji APU – Carrizo APU, koji je šesta generacija njihovih APU-a (Procesor s dodanom integriranom grafičkom karticom - Accelerated Processing Unit). Carrizo APU koristit će se za laptope i all in one računala.

Carizzo APU kombinira AMD-ove najnovije CPU i GPU tehnologije kako bi omogućili najbolje moguće performanse uravnotežene s duljim trajanjem baterije. AMD-ovu timu na pozornici su se pridružili i gosti iz Microsofta i Lenova koji su govorili o svojim novim prijenosnim računalima s Windowsima 10 i AMD procesorima.

Kevin Lensing, viši direktor u AMD-u, govorio je o prednostima njihovog grafičkog procesora te prvom HEVC-u (High Efficiency Video Coding) ikad ugrađenom u prijenosnike. Kako bi demonstrirali hardversku podršku za h.265, AMD je prikazao i live video prijenos sniman preko drona koji je imao spojenu Samsungovu kameru koja je slala 4K video.

Lana Jelić/24sata

Bilo je govora i o novim rješenjima za bolje performanse HD notebooka kako bi olakšali igranje video igara na njima. AMD tvrdi da će biti moguće igrati popularne online igre kao što su DOTA 2 i League of Legends u Full HD-u s više od 30 FPS-a s njihovim novim čipovima.

Za kraj, Lisa Su, glavna izvršna direktorica, najavila je novi grafički procesor kodnog imena Fiji koji koristi HMB (High Bandwidth Memory) memoriju visoke propusnosti te je pokazala čip s HMB tehnologijom. Iz AMD-a su otkrili i da će novi grafički procesor predstaviti na sajmu E3 koji počinje 16. lipnja u Los Angelesu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • deniman 04.06.2015.

    mikromakro slažem se s tobom i ja isto imam AMD i zadovoljan sam s njim

  • equilibrium 04.06.2015.

    NIKAD VISE AMD ! svaki 3mj updejt za drivere znaci izadje gta 5 izadje witcher 3 tipa i prođe đir oni jos na beta driverima za njih , jako lose optimizirani ... rade samo na r9 i r7 ovaj put pa ce za 2-3 mj o ko zna cem i nevracaju se na sttaro ... i kod laptopa milijon problema kod prebacivanja kada su 2 graficke , 2015 godina je i oni jos to nisu rijesili , intel/NVIDIA je da je skuplja kombinacija ali 120% bolja u svim pogledima update redovit i jako dobro optimiziraju igre I atijevo NARAVNO pregrijavanje , o tome da ni nepricam , ak imate atijevu graficku morate imat neki tool za Fan control i na 100% inace nist od novijih igara

Komentiraj...
Vidi sve komentare