Tech

Komentari 7

AMD otkrio Carrizo APU, nove Radeon grafičke dolaze na E3

AMD otkrio Carrizo APU, nove Radeon grafičke dolaze na E3

AMD kaže da će s novim mobilnim čipovima Carrizo biti moguće igrati Dotu 2 ili LOL u Full HD-u pri 30 fps. Najavu novih Radeon grafičkih kartica još ćemo čekati

Na glavnoj AMD-ovoj prezentaciji na Computexu ova tvrtka je objavila njihov najnoviji APU – Carrizo APU, koji je šesta generacija njihovih APU-a (Procesor s dodanom integriranom grafičkom karticom - Accelerated Processing Unit). Carrizo APU koristit će se za laptope i all in one računala.

Carizzo APU kombinira AMD-ove najnovije CPU i GPU tehnologije kako bi omogućili najbolje moguće performanse uravnotežene s duljim trajanjem baterije. AMD-ovu timu na pozornici su se pridružili i gosti iz Microsofta i Lenova koji su govorili o svojim novim prijenosnim računalima s Windowsima 10 i AMD procesorima.

Kevin Lensing, viši direktor u AMD-u, govorio je o prednostima njihovog grafičkog procesora te prvom HEVC-u (High Efficiency Video Coding) ikad ugrađenom u prijenosnike. Kako bi demonstrirali hardversku podršku za h.265, AMD je prikazao i live video prijenos sniman preko drona koji je imao spojenu Samsungovu kameru koja je slala 4K video.