To je to što me zanima!

Anonymousi hakirali najveću rusku medijsku korporaciju: "Ovo je bez presedana..."

Tvrde da je ovo razotkrivanje državnih medija i propagande koje ruska vlada smatra bitnim za državnu sigurnost bez presedana
Vidi originalni članak

Procurila je predmemorija mailova s 786,2 GB iz Sveruske državne televizijske i radiodifuzne tvrtke (VGTRK), javlja NB65.

Emma Best koja je suosnivačica DDoSecretsa tvrdi da je ovo razotkrivanje državnih medija i propagande koje ruska vlada smatra bitnim za državnu sigurnost bez presedana.

To je još jedan u nizu kibernetičkih napada.

Tvrde da su procurili osobni podaci o 120 tisuća ruskih vojnika koji se bore u Ukrajini, točnije datum rođenja, ime, kućna adresa i broj putovnice. Smatraju da bi svi vojnici koji sudjeluju u invaziji na Ukrajinu.

VGTRK je najveća ruska državna medijska korporacija s pet nacionalnih televizijskih postaja, dvije međunarodne mreže, pet radijskih postaja i više od 80 regionalnih TV i radijskih mreža.

SVJEDOČIO UBOJSTVIMA Gradonačelnik Buče: 'Rusi su brutalno ubili trudnicu dok je njezin muž vrištao i preklinjao'

Korporacija vodi informacijsku agenciju Rossiya Segodnya koja upravlja novinskom agencijom Sputnik. Putinu je poslana snimljena poruka s videosnimkama i fotografijama invazije iz novinskih kuća nekoliko dana nakon početka rata, piše Daily Mail.

Podsjetimo, Anonymousi su objavili cyber rat ruskoj vladi nekoliko dana nakon što je započela invazija predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • aciviij 06.04.2022.

    Gdje je sada onaj "stručnjak" koji je izjavio da su Rusi sve zaštitili i da Anonymous nema šanse? "Stručnjak", kao i oni što su tvrdili da ruska invazija neće trajati duže od 4 dana...

Komentiraj...
Vidi sve komentare