To je to što me zanima!

Aplikacija preporučuje glazbu, pomaže čak i u terapiji autista

Univerzalni jezik glazbe dobiva svojeg prevoditelja u obliku aplikacije koja će nam kroz precizne numeričke i grafičke prikaze govoriti što kada slušati, pa čak i liječiti
Vidi originalni članak

Kako doprijeti do skrivenih neuralnih hodnika zna glazba, a što tada postiže želi doznati SyncProject, pokrenut ne samo radi davanja konačnog odgovora na pitanje nego i postizanja ako ne instantnih, onda pravovremenih terapeutskih učinaka.

Aplikacija funkcionira u paru s još uvijek robusnom nosivom tehnologijom koja mjeri moždanu i kardio aktivnost, ali njeno elegantno sučelje koje je razvio studio za web dizajn, IDEO, spremno je za široku upotrebu. Kombiniranom analizom podataka o usredotočenosti, pulsu, uzbuđenosti i tjelesnoj temperaturi, aplikacija može zaključiti kako koja pjesma utječe na pojedinca pri čemu uz brojčani i grafičkih prikaz, emocionalnu reakciju prikazuje pozadinskim osvjetljenjem u boji.

- Nije nam cilj razvijati algoritam za preporučivanje glazbe nego probati iskoristiti glazbu kao terapiju. Zamislite da radite kao vozač kamiona i senzori detektiraju da ste umorni. Ova tehnologija može instantno reproducirati glazbu koja vas razbuđuje i pojačava pozornost - komentirala je jedna od osnivačica SyncProjecta, Ketki Karanam, dok CEO tvrtke, Alexis Kopikis ima osobnu motivaciju uz sina oboljelog od autizma koji se uz pomoć aplikacije vidno opušta, pa čak i pjevajući Beatlese izražava.

Uz tim koji radi na razvoju aplikacije, SyncProject svojim vanjskim doprinosima kontinuirano podržavaju renomirani stručnjaci, a pozvani su svi, od znanstvenika, preko dizajnera do civilnih udruga da se uključe u projekt

Idi na 24sata

Komentari 3

  • SeaLine 26.03.2015.

    a ima li aplikacija da me upozori kad trebam na wc?

  • El Tractor 25.03.2015.

    Kad bi se instalirale sve moguće aplikacije koje vi spomenete u člancima, mobitel bi zašteka od pune memorije.

  • sumah 25.03.2015.

    zanimljivo, ali neizvedivo... ako si umoran jednostavno pusti življu glazbu. Živio drug tito! Živjela partija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare