To je to što me zanima!

Apple analizira iCloud, krađom fotki golih zvijezda bavi se FBI

Apple istražuje navode da su hakeri iskoristili propuste u iCloudu kako bi se došli do fotografija i snimki 101 zvijezde, a FBI je rekao kako se i oni bave ovim slučajem
Vidi originalni članak

Iz Applea su rekli kako istražuju navode da su napadači iskoristili propuste u njihovom iCloudu kako bi hakirali račune slavnih zvijezda kojima su ukrali golišave fotografije i snimke. Naime, navodi se da su napadači provaljivali u pojedinačne iCloud račune poznatih kako bi s njihovih Apple uređaja ukrali podatke. 

- Ozbiljno shvaćamo privatnost korisnika i aktivno istražujemo ove navode - navodi se u izjavi iz Applea, prenosi Wall Street Journal. 

Na GitHubu je objavljen post u kojem korisnik navodi da je otkrio bug u Appleovoj Find My iPhone opciji, koja omogućuje da vidite gdje se nalazi telefon koji ste izgubili i daljinski ga deaktivirate. Propustom je napadač mogao upisivati lozinke sve dok ne pogodi ispravnu, dok je uobičajena praksa raznih servisa da se zaključaju ako nakon nekoliko pokušaja unesete neispravnu lozinku. No, u međuvremenu je Apple objavio zakrpu za ovaj propust, piše ZDnet

Dok Apple istražuje krađu fotografija brojnih zvijezda, među kojima su Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kaley Cuoco, Rihanna i mnoge druge, u istragu se uključio i FBI. Za AP su rekli kako su upoznati s ovim navodima te da se bave s tim. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • HrvojeŠavuk 04.09.2014.

    FBI se upleo u ovu glupost. pa cure su smijesne sto se naslikavaju ko glupace a sad bi one tuzile cijeli svijet. zivi normalno i ne trazi dodanu pažnju. ..

  • Galeb i ja 03.09.2014.

    Ova nije samo slucajno skoro gola pozirala.

  • raskoljnjikov 03.09.2014.

    dobra rihana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare