To je to što me zanima!

Apple i Samsung dobili rivala: Huawei skočio na treće mjesto

Kineski Huawei u posljednjem kvartalu skočio je na treće mjesto po isporukama telefona. Iza njih su velikani Sony, HTC, LG, ZTE. Samsung i dalje ruši rekorde
Vidi originalni članak

Prema novom izvješću kuće IDC na globalnom mobilnom tržištu, Huawei je u posljednjem kvartalu skočio na treće mjesto proizvođača. Ovdje su došli po prvi puta sa svojih 4,9 posto udjela, što je i dalje značajno manje od Samsunga koji drži 29 posto te Applea sa 21,8 posto.  Iza Huaweija našli su se i ZTE i Sony.

Kako prenosi TechCrunch, Huawei je lani bio četvrti među pet najvećih proizvođača prema tržišnom udjelu. Ispred njega su bili Samsung, Apple i Nokia, a peti je RIM.  IDC navodi kako je rastu Huaweija pomoglo što su kombinirali jeftinije uređaje za masovna tržišta te kvalitetniju Ascend liniju telefona. 

Huawei je prije nekoliko dana izvijestio i kako su u prošloj godini imali 220,2 milijarde juana prihoda (35,3 milijarde dolara) što je 8 posto više u odnosu na 2011. godinu. 

Rekord u posljednjem kvartalu srušio je i Samsung koji je isporučio čak 63,7 milijuna telefona, u odnosu na 36,3 milijuna iz 2011. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • AntonTrdić 28.01.2013.

    kad dođe naša firma u taj rang onda će me ova vijest dirnuti

  • NESTVARAN_1 28.01.2013.

    slažem se nasilnik,sony je najbolji smartphone tj xperia,sony televizor najbolji,playstation..........opčenito sve od sony-ja je najbolje,oni su broj 1.u svijetu.

  • gigo24 27.01.2013.

    brat mi ima tkaav,odnos cijene kvalitete je poprilično dobar

Komentiraj...
Vidi sve komentare