To je to što me zanima!

Apple je bio hrabar, ali Huawei je o 'zubu' razmišljao prije njih

Jedan od Huaweijevih direktora rekao je kako su o dizajnu telefona sa 'zubom' pri vrhu ekrana razmišljali prije tri do četiri godine, ali su mislili tada kako korisnici neće prihvatiti ovakvu ideju
Vidi originalni članak

Huaweijeva P20 serija, ali i mnogi drugi telefoni koje smo vidjeli u posljednjih godinu dana karakteristični su po 'zubu' ili usjeku koji se smjestio pri vrhu ekrana. Kako bi ekrane proširili prema rubovima, a osigurali i mjesto za senzore, proizvođači su prisiljeni na ovaj potez. Iako nije bio prvi, Appleov iPhone X svakako je najprepoznatljiviji telefon koji je dobio ovakav dizajn. 

Li Changzhu, Huaweijev potpredsjednik mobilnog odjela, rekao je za Forbes kako su oni o tom zubu na vrhu ekrana razmišljali prije 'tri do četiri godine, ali da nisu išli s time na uređaje zbog straha da korisnici neće to prihvatiti. Govorio je o tome kako korisnici, posebno oni u Kini, vole simetriju i da taj zub na ekranu nije savršen za kinesku kulturu. Naglasio je kako vole krugove ili kvadrate i to smatraju savršenim.

- Ja sam čovjek od Androida i boli me to priznati, ali Apple je bio u pravu: Zarez stvarno pali - rekao je Li i dodao da su pokazali hrabrost u tome. 

VIDI OVO: 7 genijalnih WiFi imena koja će te nasmijati

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sprangija 18.05.2018.

    Meni je taj zub obicna nepotrebna glupost

  • krao_sam_1 25.04.2018.

    Najbolje ne koristiti nikakav,ali eto teško bez njega.

  • Chillimar 24.04.2018.

    Xiaomi ga prvi preskočio, Essential prvi uveo, Apple prvi popularizirao a Huawei prvi razmišljao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare