To je to što me zanima!

Apple je spreman na kocku, a otkriva ju izgled novog iPhonea

Proširena stvarnost osim igara i raznih maski u Snapchatu otvara priliku drugim industrijama da koriste mogućnosti stavljanja digitalne slike na stvarni svijet, a dizajn iPhonea to želi iskoristiti na najbolji način
Vidi originalni članak

Jubilarni iPhone 8 trebali bi vidjeti za otprilike dva tjedna, a sudeći prema svemu što je dosad procurilo, telefon će izgledati kao i top modeli ostalih proizvođača. Međutim, glavna značajka telefona trebala bi biti proširena stvarnost, a najbolji pokazatelj toga je i u položaju dvostruke kamere. Dok je kod većine telefona ona položena horizontalno, Appleove dvije leće trebale bi biti jedna ispod druge. Kako piše Forbes, to je upravo zbog proširene stvarnosti koja radi bolje kad su leće u istoj horizontalnoj ravnini, a činjenica je da za proširenu stvarnost (aplikacije poput Pokemon Go) i razne aplikacije telefon češće koristimo u položenom modu. 

Tim Cook je već ranije ove godine govorio kako je proširena stvarnost jednako velika kao i sam telefon, zbog svih stvari koje se mogu raditi i načina na koje će moći poboljšati naše živote. Na vlastitoj konferenciji u lipnju su i pokazali set alata za izradu aplikacija u proširenoj stvarnosti. 

No, isto tako i Google zna da će ovo biti ogromno područje te su i oni u srijedu objavili svoje alate za izradu aplikacija u proširenoj stvarnosti. Prvo će biti dostupni za Galaxy S8 i Pixel telefone, a Google očekuje da će njihov ARCore sustav biti dostupan za 100 milijuna ljudi, piše Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • x00x 31.08.2017.

    Jubilarni osmi?????

  • iPhonchek 31.08.2017.

    Radujem se. Lova čeka već a mob bi trebao biti odličan. Jedan je iPhone s drugi kako vidimo su samo kopije.

  • đuro kojotovski 30.08.2017.

    kako je kod svih dvostruka kamera horizontalno kad je Huawei na svom modelu Mate9 još prošle godine imao vertikalnu dvostruku kameru??

Komentiraj...
Vidi sve komentare