To je to što me zanima!

Apple podbacio u zaradi: Pala dobit jer ljudi čekaju iPhone 5

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Apple je ostvario 35 milijardi dolara prihoda, no to je 10 posto manje od očekivanog. Pala je i prodaja iPhonea u odnosu na 2011. jer kupci čekaju novi model telefona
Vidi originalni članak

Apple je jučer objavio poslovne rezultate za posljednji kvartal koji su slabiji no što je očekivao Wall Street. Zbog toga je i dionica pala više od pet posto, a Apple krivnju za pad očekivanih prihoda vidi u europskoj krizi i padu potrošnje te u padu prodaje iPhonea jer kupci očekuju da izbace novi model, piše Reuters.

Da ne bude sve baš crno, Apple je ipak ostvario prihode od 35 milijardi dolara, što je 23 posto više nego u istom kvartalu prošle godine. No, to je 10 posto manje od očekivanog.

Između travnja i lipnja, isporučili su 26 milijuna iPhonea, što je znatno manje od 35,1 milijun prošle godine. 

Posljednje glasine ukazuju na to da će Apple novi iPhone ipak predstaviti sredinom rujna. Također uz njega bi trebali predstaviti i novi manji konektor (19 pinova) koji će zamijeniti sadašnji. Ovaj 30-pinski ulaz nalazi se na Appleovim uređajima još od iPoda iz 2003. godine. iPhone će biti i prvi veliki proizvođač koji će koristiti nove nano-SIM kartice, 40 posto manje od micro-SIM kartica, prenosi Guardian.

Uz iPhone, u rujnu bi trebalo stići i novo iMac računalo te novi 13-inčni MacBook Pro s Retina ekranom, piše Apple Insider.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vitaminix 27.07.2012.

    ajfon, hvala ne više

  • Chatter 27.07.2012.

    Ma gluposti, sta bi podbacio, podebljali su si ionako poveci iznos novca. A kada dode nova verzija iphone to ce biti ludnica i masa para... U pola godine zaradili su cijeli hrv drzavni proracun, to je sve planski napravljeno, preko 30 milijuna iphonova a di su aplikacije, morate uzeti u obzir da oni imaju samo jedan mobilni telefon za razliku od svih ostalih pa jedva budu na nekoj mizeriji na kraju godine, tek toliko da nisu u minusu,

  • user_32967 25.07.2012.

    opet oni hebu s jos manjim sim karticama, zadnji put sam cekao tjedan dana da mi stigne nova microsim poslovna kartica iz t-coma, katastrofa. Uglavnom nema veze, na apple vise neidem. Mobiteli su im isti vec godinama, softver je isti jos od prvog ajfona... ima ga svaka sponza i svaki fudbaler, svaki hercegovac. A zadnjeg sam prodao vodoinstalateru, dakle i oni ih koriste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare