To je to što me zanima!

Apple protiv države: Ne žele silom otključati iPhone ubojice

FBI želi pristupiti podacima iz iPhonea jednog od napadača iz San Bernardina, a Appleov šef rekao je kako se protive tome da korisnike izlože još većem riziku
Vidi originalni članak

Appleov direktor Tim Cook rekao je kako će se njegova kompanija usprotiviti zahtjevu suda da na silu provale u iPhone jednog od napadača pokolja počinjenog u San Bernardinu.

Cook je izjavio kako zahtjev ugrožava sigurnost Appleovih korisnika i ima puno veće implikacije od trenutnog slučaja. 

Sutiknja Shery Pym u Los Angelesu je u utorak rekla kako Apple mora pružiti tehničku pomoć kako bi istražitelji FBI-ja došli do podataka u zaključanom iPhoneu 5C  Syeda Rizwana Farooka.

Cook je u pismu korisnicima rekao kako je FBI tražio da njegova kompanija napravi 'stražnji ulaz u iPhone'. 

- Vlada od nas traži da hakiramo korisnike i potkopamo desetljeća napretka u sigurnosti koja štiti naše korisnike - što uključuje i desetke milijuna Amerikanaca - od sofisticiranih hakera i cyberkriminalaca - napisao je Cook. Dodao je da ne mogu naći presedan u kojem je američka kompanija morala izložiti svoje korisnike još većem riziku napada, prenosi Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Zaczgb 25.02.2016.

    gluposti, pa sve tajne sluzbe u SAD znsju 90% sve sto je u iphonu, i to im je Apple dozvolio , a sada ako je to tocno traze max pristup svemu, nemojte biti naivni

  • marihuana1 19.02.2016.

    Samo neka cook tjera po svome ako naprave "stražnji ulaz u iPhone" izgubiti će mnogo korisnika

  • iPhonchek 18.02.2016.

    cook im je zacookiro! bravo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare