To je to što me zanima!

Appleova pobjeda: Motorola izgubila tužbu u Njemačkoj

Apple je tužio Motorolu zbog funkcije slide to unlock i dobio. Ova bi tužba mogla imati utjecaja i na Android uređaje koji koriste sličan princip "swipe to unlock"
Vidi originalni članak

Apple je na sudu u Njemačkoj dobio presudu u sporu s Motorolom oko funkcije slide-to-unlock (povuci za otključavanje) na pametnim telefonima. Ovo im je prva patentna pobjeda nad Motorolom u svijetu, piše BBC. Prenose izjavu Floriana Muellera kako bi ova odluka mogla utjecati i na patentne sporove u koje su upleteni uređaji na Androidu. 

Motorola se planira žaliti na odluku te tvrde da neće imati utjecaja na isporuke ili buduću prodaju. Rekli su i kako su već predstavili novi dizajn za otključavanje ekrana.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Chatter 19.02.2012.

    Previse ta tuzakanja uzimaju maha/ iako kada je Motorola bila ozbiljan igrac? . Neka sami korisnici odluce sta zele od telefona, ja osobno imam iphone i nemam namjeru ga mijenjati, ako bi ga i mijenjao jedino HTC dolazi u obzir, mislim da nema smisla ilkoga tu pljuvati, iphone, ovo ono, niti to ima itko pravo, meni je iphone mrak, nekome nije, ali uz Apple samo ce Samsung i HTC opstati, Sony je odavno zaglibio, oni vise ni sami neznaju sta zele, oni ce isto kao nokia koju je apple potukao do nogu, a nazalost Sony ne stoji bas dobro ni sa Ps3 kojeg xbox360 sve vise drma... Sony je izgubio sansu, a dali ce se nokia izvuci sa WP7 bumo vidli... Ali ta tuzakanja oko dizajna i svakakvih gluposti nema smisla.

  • Sharks 17.02.2012.

    frend mi ima iPhone...dok drugi frend ima xperiu...da moram izabrat uzeo bi xperiu...iz jednog jedinog razloga- android <3 sve aplikacije besplatne za preuzimanje...dok za iPhone moraš iskeširat par dolara za npr. ovo ''povuci i otključaj''. Steve Jobs je imao drugačiju viziju Applea od danas...njega cijenim kao vizionara i velikog genija al brate previše komercijalizacije u Appleovim proizvodima! sad slobodno stavite thumbsDOWN!

  • drug Tito_1 17.02.2012.

    Apple pravo smeče.

Komentiraj...
Vidi sve komentare