To je to što me zanima!

Arona je fascinantni mali SUV: Malen izvana, ali velik iznutra

U malim dimenzijama Arona nudi više prostora od Leona, a u vožnji je zabavna poput nove Ibize. Time je jedan od najboljih izbora u poplavi novih malih SUV-ova
Vidi originalni članak

Nove mali i kompaktni SUV-ovi na tržište dolaze takvim tempom da je to teško pratiti. Zato je za uspjeh u ovom najbrže rastućem, ali sve napučenijem segmentu potreban poseban model. Arona, poput nekih od konkurenata, ne igra na kartu ekstravagantnog i napadnog dizajna, nego svoje kupce pokušava privući racionalnim argumentima, praktičnim vrijednostima i voznim karakteristikama.

Već nakon prvih kilometara jasno je da je Arona jedan od najkompletnijih predstavnika svoje klase, ima mnogo mjesta straga i prtljažnik od 400 do 1280 litara, što je vrlo mnogo za auto od samo 414 centimetara.

Vozna svojstva su među najboljima u klasi, mala masa pridonosi agilnosti, a od mjenjača, preko ovjesa do upravljača sve je besprijekorno pa je šteta što trenutačno u ponudi nema motora snažnijeg od 115 KS. Za sada se nude samo dizeli i benzinci od po 95 i 115 KS, a tek kasnije stiže top model s benzinskim motorom od 150 KS.

U ponudi su i odlični DSG automatski mjenjači, a pogona na sve kotače, kao kod većine modela ove klase, neće biti. Arona na naše tržište stiže u siječnju iduće godine, a cijena osnovnog modela s benzincem od 95 KS bit će 119.858 kuna što je na razini prosjeka klase.

Sportski izgled - Top verzija FR na slici izgleda sportski, no u ponudi je još jedan top paket opreme Xcelence koji umjesto sportskog donosi elegantniji izgled

Individualizacija - Biranjem raznih boja karoserije i krova moguće je složiti čak 68 različitih kombinacija 

Unutrašnjost - Seat ni ovdje nije eksperimentirao, sve je konzervativno uredno i maksimalno pregledno

Idi na 24sata

Komentari 17

  • ITALO DISCO 20.11.2017.

    dosadni su vise vw grupacija sa stancanjem tih SUV modela... izasao i T-roc sad ce i mala skoda SUV, pa onda veliki seat SUV imena Vigo u klasu skode kodiaq...sad su nacickali tih modela u klasama, seat ateca, vw tiguan, skoda karoq-- sve isto,katastrofa..

  • kurcoglu 18.11.2017.

    Ja imao seata cordobu grdobu, ko da sam se u tačkama vozio. A nakon dve godine od kupnje novog pao na tehnickom zbog napuklih zglobova. Adios, seat, no passaran.

  • Der Kommissarrr 18.11.2017.

    Zadnji lijepi seat je leon 2005-2012, dakle prošla linija

Komentiraj...
Vidi sve komentare