To je to što me zanima!

Astronauti u svemirskoj šetnji, morat će zamijeniti baterije

Anne McClain će sljedeći tjedan opet izaći u svemirsku šetnju, a pridružit će joj se Christina Koch. Ovo će biti prvi put da su u svemirskoj šetnji samo žene. One će obaviti drugi dio zamjene baterija na ISS-u
Vidi originalni članak

Astronauti Nick Hague i Anne McClain izašli su u petak poslijepodne iz postaje u orbiti na svemirsku šetnju koja će trajati nešto više od šest sati. 

Pratite uživo

Tijekom svemirske šetnje instalirat će opremu za spajanje tri od šest novih litij-ionskih baterija koje su ugradili na Međunarodnu svemirsku postaju. Radi se o baterijama koje mijenjaju starije baterije, a u njih se pohranjuje električna energija sa solarnih panela kako bi i imali električne energije i kad nisu izloženi direktnoj Sunčevoj svjetlosti. 

McClain će sljedeći tjedan opet izaći u svemirsku šetnju, a pridružit će joj se Christina Koch. Ovo će biti prvi put da su u svemirskoj šetnji samo žene, a njih dvije će obaviti drugi dio zamjene baterija.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • slavonac55 25.03.2019.

    Meni samo nije jasno ovi na ISS- svaki dio koji moraju mijenjat nalazi se na vanjskoj strani , hebes takve injzinjere, k9 da zivite u zgradi i kada vam pregori sijalica vi se morate k9nopom spustit sa vrha zg4ade i ham8jenit je sa vanjske strane

  • 22.03.2019.

    nije lako biti astronaut

  • mrTrobec 22.03.2019.

    Sigurno im je baterije Rimac napravio,hahhhhaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare