To je to što me zanima!

Astronauti 'uletjeli' u kapsulu: Ima miris kao novi automobil

Unutrašnjost kapsule Dragon je astronaut Donald Pettit s ISS-a opisao kao blještavo bijelu i da je dugo vremena proveo 'njuškajući' po unutrašnjosti kapsule
Vidi originalni članak

Astronauti s Međunarodne svemirske stanice (ISS) ušli su u subotu u kapsulu Dragon. Dan prije taj je komercijalni transportni opskrbni brod prvi koji je ikad stigao na orbitalnu postaju. 

Prvi je u kapsulu ušao NASA-in astronaut Donald Pettit. Da bi se zaštitio od mogućih krhotina nosio je naočale, masku i speleološku svjetiljku.

- Miris unutra podsjeća na onaj iz novog auta - rekao je prilikom ulaska Pettit. 

Unutrašnjost je astronaut opisao kao blještavo bijelu i da je poprilično dugo vremena proveo 'njuškajući' po unutrašnjosti kapsule. U trenutku dok su Pettit i njegovi kolege ulazili u kapsulu Dragon, orbitalna postaja bila je 250 kilometara iznad Tasmanijskog mora, piše CBS

Kalifornijska tvrtka SpaceX - formalno Space Exploration Technologies Corp., prva je privatna tvrtka koja je poslala brod na svemirsku stanicu. Vodi je Elon Musk, milijarder koji je pomogao stvoriti PayPal i osnovao tvrtku za proizvodnju električnih automobila Tesla Motors.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • PRCO 29.05.2012.

    Pa normalno kad imaju novi kokpit od golfa unutra.

  • Ovca009 27.05.2012.

    Samo ti njuskaj. Bit ce tebi njuskanje kad pirvatna inicijativa prijedje na stednju. Sigurnost djelatnika je deklarativno na prvom mjestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare