To je to što me zanima!

Astronautima ovako izgleda najjača oluja na Zemlji u 2014.

Fotografija tajfuna Vongfonga čiji vjetrovi dosežu brzinu od skoro 200 km/h s valovima visine 15,25 metara snimljena je iz međunarodne svemirske postaje
Vidi originalni članak

NASA-in astronaut Reid Wiseman objavio je fotografiju najveće ovogodišnje oluje na Zemlji. Tajfun Vongfong kreće se prema Japanu, a strahuje se da bi mogao biti jak kao i tajfun Haiyan koji je prošle godine usmrtio više od 8000 ljudi na Filipinima, podsjeća RT. 

Fotografija tajfuna Vongfonga čiji vjetrovi dosežu brzinu od 194,46 km/h s valovima visine 15,25 metara snimljena je iz međunarodne svemirske postaje. Procjenjuje se da će tajfun u narednim danima jačati te da će vjetrovi dosegnuti brzinu od 260 km/h. Do sada je prouzročio manje štete, ali stručnjaci predviđaju da mogao ugroziti japanski otok Okinawu ovoga vikenda.

- Normalno, tajfuni su najjači kada su u tropima. Oni počinju postupno slabiti dok se kreću prema suptropskoj regiji i umjerenoj zoni - komentirali su iz japanske meteorološke agencije.

NASA-Goddard-MODIS-Rapid-Response-Team


Idi na 24sata

Komentari 12

  • otilliaOS33 16.10.2014.

    kako se odnosimo prema našoj planeti, ne bih se čudila da se ona počne buniti protiv nas. ....nešto u obliku ovakve oluje.

  • giustizia 10.10.2014.

    Prvo - tako izgleda i nama na satelitskim snimkama. Drugo, valovi od over 15 m zbog vjetra ??? Malo morgen.

  • Saleagr 10.10.2014.

    Sve po zaslugama, kako se odnosimo prema prirodi, ovo je jos i sitnica sto nam vraca

Komentiraj...
Vidi sve komentare