To je to što me zanima!

Auto za posao i obitelj: Ovih deset mnogima su na listi želja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Limuzine srednje klase su neostvareni san većine vozača. Zbog visoke cijene kupuju ih uglavnom bogatije tvrtke za zaposlenike na nešto višim pozicijama
Vidi originalni članak

Unatoč tome što si rijetko tko u Hrvatskoj može priuštiti kupnju nove limuzine srednje klase ovi se automobili vrlo dobro prodaju. Kupuju ih uglavnom tvrtke. I ako se smatraju predmetom prestiža, najjeftiniji od njih samo su nekoliko desetaka tisuća kuna skuplji od podjednako opremljenog i motoriziranog kompaktnog automobila.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najpovoljniji u Hrvatskoj su francuski veterani Renault Laguna i Citroën C5 , a iza njih je odmah slabo prihvaćen Hyundai i40. Najprodavaniji auto u klasi, Passat, je također među 10 najjeftinijih. Većina modela na top listi imaju dizelski motor, a iznimka su Toyota, Opel i Mazda, čiji su najjeftiniji modeli opremljeni benzincem koji je rijetki odabir u ovoj klasi. Osnovni dizelski Avensis tako stoji 180, Insignia 176, a Mazda više od 200 tisuća kuna što ipak ne bi znatno promijenilo njihov konačni plasman.

Idi na 24sata

Komentari 175

  • MM MARI 16.04.2015.

    Ja bi si zel hunjadi i40

  • Duro 13.04.2015.

    Svi oni koji pljuju po francuzima zive u 70-tima, gastarbajteri su za koje svijet zavrsava kod Muenchena i mogu se slobodno vratiti tamo ili u svoje BIH dvoriste. Danas za iste novce nema razlike u kvaliteti. To sto ima jedan sutra vec ima drugi. Pitanje je samo cijene. I kad njemca za istu klasu i kvalitetu moram platiti 30-40% vise onda cu radije kupiti japanca, korejca, talijana ili francuza. Samo usput, s 4-5 francuza bes ikakvih kvarova presao sam 1 mil. kilometara. Frendu je nova BMW sedmica stala na cesti prvi mjesec. Tek toliko.

  • vekizveki 12.04.2015.

    Insignija - jeftino i kvalitetno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare