To je to što me zanima!

AutoHop stigao i u Hrvatsku: Vozači i putnici štede novac

Vozači i putnici na istoj relaciji mogu se spojiti na AutoHopu i podijeliti troškove. Korisnici trebaju popuniti profil, a nakon svake vožnje mogu se međusobno ocijeniti
Vidi originalni članak

Vozači koji imaju slobodnih mjesta u automobilu i putnici koji putuju na istoj ruti mogu se odsad spojiti i na novoj online platformi, AutoHop.hr. Pokrenut je ovog ljeta i u testnom razdoblju tijekom srpnja i kolovoza je obavljeno više od 20.000 vožnji.

AutoHop je inače servis koji u Mađarskoj postoji od 2012., a početkom ove godine proširio se i na Rumunjsku, a sada je stigao u Hrvatsku i Srbiju.

Iz AutoHopa kažu kako ga vozači koriste najviše zbog financijske prednosti, a putnici vole mogućnost da, za razliku od autobusa ili vlaka, putuju od vrata do vrata i ne moraju nositi prtljagu. 

Činjenica da se ne vozi sam u autu bila je čak važnija od financijske uštede za jednog od prvih i najaktivnijih korisnika. 

Korisnici inače nakon registracije mogu popuniti profil te navesti vole li pričati ili slušati glazbu u autu, smije li se pušiti... Vozači moraju navesti i detaljne podatke o autu, kako bi se izbjegla iznenađenja. 

Nakon vožnje svaki vozač i putnik mogu se ocijeniti te je vrlo lako provjeriti je li netko ugodan suputnik. 


Idi na 24sata

Komentari 17

  • 101Z 20.09.2014.

    to imamo vec par godina ali nije samo tako lako se prijaviti bez stvarnih podataka jer svako more napraviti email.. a sad jos malo pa ce na svako susjedstvo staviti 1-2 auta na struju i taj auto ce se djeliti a struju bi placali svi koji su unutar tog kruga.

  • zippysnake 19.09.2014.

    A kaj ste vi svi neki tajkuncici, tatini sinovi i mamine maze! Svi bi si hteli kakti sami voziti, a mislite malo i na ekonomicnost, zastitu okoline, ustedu love! Imam masu poznatih dobrostojecih u Evropi koji iako su puni para uvjek putuju takvim nacinom da ustede!! Ili u svoj auto uzmu jos 2-3 putnika ili se voze sa nekim, sve zbog ustede, a imaju para!! Jos smo ovdje nekog cudnog razmisljanja! A i cemu se bojati nekog silovanja ili kriminala?? Ako ide preko ovih priznatih organizacija, bojazni nema, jer je sve uteftereno u knjige!!

  • POTPEC 19.09.2014.

    Super stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare