To je to što me zanima!

Bijes Kineza: Ni jedna država dosad se nije žalila na Huawei

Kina se žali i na tretman uhićene financijske direktorice u Kanadi, za koji kažu da je 'neljudski'. Ona traži da je puste da se brani sa slobode zbog zdravstvenih razloga
Vidi originalni članak

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u ponedjeljak službeno kako im se niti jedna zemlja nije požalila na sigurnosne probleme koje su možda imali zbog Huaweija, piše Reuters.

KINA UPOZORAVA KANADU: "Oslobodite šeficu Huaweija ili ćete snositi teške posljedice"

U isto vrijeme iz Pekinga stižu i prosvjedi oko uhićenja Meng Wanzhou (46), kćeri osnivača Huaweija, u kojima se žale na 'neljudski' tretman financijske direktorice koja traži da ju kanadske vlasti zbog zdravstvenih razloga puste da se brani sa slobode. O tome bi u ponedjeljak trebao odlučivati sud u Vancouveru, prenosi AFP. Kina je u subotu upozorila Kanadu da će snositi teške posljedice ako odmah ne oslobodi čelnicu Huaweija, nazivajući taj slučaj "jako teškim". 

Wanzhou je uhićena na zahtjev američkih vlasti, a to je uvelo dodatne napetosti u odnosima Kine i SAD-a. Prijeti joj izručenje SAD-u koji je optužuje da je prekršila sankcije SAD-a protiv Irana. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • dopizdilomi 11.12.2018.

    Kinezi, poslužite se riječju koju koriste Amerikanci, reciprocitet.

  • vuk s dinare 11.12.2018.

    Toliko o "demokraciji"

  • lavlje srce 68 10.12.2018.

    Kina samo oderi i to takve sankcijee u svim granama da se useru.Ova politika amera je prešla sve granice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare