To je to što me zanima!

Bill Gates dao šest milijuna kuna za rat protiv komaraca

Laserski “zid” mađarskog stručnjaka fascinirao je Billa Gatesa. Iako još ne znaju pravi razlog, komarci se pred laserskim ''zidom'' okrenu i vrate odakle su došli
Vidi originalni članak

Komarci se očito prestraše. Dolete do ‘zida’, stanu i okrenu se. Ne znamo točno zašto, no sustav radi besprijekorno, rekao je profesor Szablocs Marka sa sveučilišta Columbia. Predstavio je revolucionarni sustav obrane od komaraca.

Laserski “zid” koji se može stvoriti oko kuće, spavaće sobe ili kreveta u potpunosti odbija komarce. Projekt je toliko oduševio Microsoftova vlasnika Billa Gatesa da je preko svoje zaklade koja se bavi borbom protiv malarije u laserski “zid” investirao dodatnih šest milijuna kuna.

- Želimo da ovaj revolucionarni projekt što prije bude spreman za globalnu upotrebu. Nadamo se da će biti pristupačan svima - poručili su iz Gates Foundationa.

Bill Gates se nada da će Markin uspjeh pomoći u borbi protiv malarije, od koje na godinu umre milijun ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • potop 08.11.2011.

    A cekaj kao, komarci ne lete preko tog zida ili kako? Jer meni na 5om katu i te kako nocu udju u sobu. Pa koliko visok onda taj zid treba biti.

  • SpaljozaZg 08.11.2011.

    pa nevjerojatno, netko nekaj novog otkrije, odma pljuvanje po toj osobi, mila majko, koji vam je ljudi ?

  • corvis 08.11.2011.

    Sve se bojim da će se to rabiti u područjima gdje je malarija problem! Svaki bolji hotel će iduče godine imati laserski zid i to će pisati masnim slovima na reklami hotela!

Komentiraj...
Vidi sve komentare