To je to što me zanima!

Bio bi preskup: Opel prekinuo razvoj malog Adama na struju

Problem "Kokoš ili jaje?" Prodaja vozila na električni pogon je slaba zbog visoke cijene, koju bi, kažu iz Opela, mogla spustiti samo povećana prodaja takvih vozila
Vidi originalni članak

Opel je zbog velikih troškova prekinuo razvoj malog Adama na električni pogon, a kao razlog se navodi visoka cijena koju bi taj automobil imao, piše Automotive News Europe. Automobil koji su predstavili na pariškom salonu automobila koristio je tehnologiju iz Chevroleta Spark na električni pogon te je bio u poodmakloj fazi. 

Dieter Metz, glavni inženjer Adama, rekao je kako nisu mogli tražiti cijenu koja bi bila za takav model te se radi o čisto poslovnoj odluci. Šef prodaje Alfred Rieck dodao je kako je prodaja automobila na električni pogon slaba zbog visoke cijene koja je potrebna zbog troška tehnologije. Kaže kako bi samo povećana prodaja spustila cijene ovakvih automobila. No, bit će zanimljivo vidjeti koju će cijenu tražiti za Spark na struju.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Julian Assange 13.11.2012.

    Ma baš se pitam zašto je sad odjednom problem u prodaju plasirat elek.auto kad svu tehnologiju imamo? U čemu je problem osim u direktnom stajanju na žulju naftnim gigantima? Što se tiče visoke jedinične cijene ona se može anulirati pretplatnom prodajom, tako da se unaprijed skupi potrebna kvota interesanata, koja će jamčit dovoljno pristupačnu izradu automobila.

  • morenocro 12.11.2012.

    Kako god bilo ja sam pobornik benzina,i nikako mi nije simpatična ta struja u autu! A bolje im je da se ne lapaju tog posla jer i onako su šrot od auta!

  • user_28947 12.11.2012.

    Prvo treba smanjiti težinu baterija za pola, punjenje skratiti na max. 20 min. i tek onda bi mogla početi era takvih automobila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare