To je to što me zanima!

Boeingova raketa uništava svu elektroniku, ali nikog ne ubija

Oružje koje može promijeniti način ratovanja još nije na razini kao u Zvjezdanim stazama, ali u Boeingu kažu da sada mogu napraviti stvari koje ranije nisu mogli
Vidi originalni članak

Raketa koju razvijaju Boeingovi znanstvenici s američkom vojskom kao u SF filmovima jednim pritiskom na gumb može uništiti sve neprijateljske elektroničke uređaje. Oružje koje bi moglo promijeniti način ratovanja koristi radio valove visoke frekvencije kojima je cilj uništiti elektroniku, ali ne i ozlijediti ljude, prenosi Daily mail. 

Boeing je oružje uspješno testirao tijekom jednosatnog leta u kojem su srušili sva računala vojnog postrojenja u pustinji usred države Utah. Test je bio toliko uspješan da su onesposobili i kameru koja ga je snimala. Oružje su nazvali Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project ili skraćeno CHAMP, a radi se o projektu vrijednom 38 milijuna dolara. 

Zbog sigurnosnih razloga nisu objavili fotografije oružja i snimku testa, već su ponudili animaciju u kojoj zrakoplov lansira raketu koja emitira puls i uništava računala u zgradama. Ono što su objavili je snimka na kojoj se vide računala koja prestaju raditi nakon što su aktivirali oružje.

Dok su sami detalji rakete tajni, vjeruje se da se radi o elektromagnetskom pulsnom topu, odnosno oružju koje koristi mikrovalno zračenje za uništavanje elektronike.

- Ova tehnologija označava novu eru u modernom ratovanju - kaže Keith Coleman, voditelj programa CHAMP i dodaje da će u bliskoj budućnosti biti moguće uništiti neprijateljske sustave prije no što do njih stignu prvi vojnici ili zrakoplovi.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • ftpmget 05.12.2012.

    da da, nema ljudskih zrtava...kakva laz...bolnice, toplane, nuklearne elektrane i sve ostalo ce jednostavno ostati bez nadzora...rezultat je poznat...a ljudi ce biti trenutno prebaceni u kameno doba...i tada pocinje pravi S.T.A.L.K.E.R

  • krčinec 04.12.2012.

    sve manje resuesa a više oružja bit če svega

  • Sicma 04.12.2012.

    Kod mene u gradu kamen bacis na dalekovod i nestane struje..Sta bi uradila onda jedna raketa ova :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare