To je to što me zanima!

Bolna sjećanja moći ćemo izbrisati novom tabletom

Američki znanstvenici otkrili su lijek koji pomaže u nastajanju boli zbog loših sjećanja, a um preplave osjećaji sigurnosti. Istraživanje je objavio Science
Vidi originalni članak

Američki znanstvenici otkrili su lijek koji pomaže u nastajanju boli zbog loših sjećanja, a um preplavljuju osjećaji sigurnosti. Moždani neurotrofični faktor (BDNF), protein koji se prirodno izlučuje u mozgu, omogućuje da se bolna sjećanja preoblikuju i ublaže. Znanstvenici su kod štakora stvorili okidače stresa elektoršokovima i glasnom glazbom. Nakon što su primili BDNF traume su nestale. Novo istraživanje predstavljeno je u časopisu Science, a cijela idjela podsjeća na film 'Vječni sjaj nepobjedivog uma' (na slici).

Idi na 24sata

Komentari 15

  • miki-zg 04.06.2010.

    Gluposti... sjećanja i iskustva razlikuju ljude, formiraju njihove stavove, karakter i svjetonazor... ako se time počne manipulirati, postajemo roboti, ne dam nikome da mi ukloni i najružnije ili najbolnije sjećanje jer to sjećanje čini mene. Bez sječanja šta smo?

  • bubamarac14 04.06.2010.

    to nije dobro..jer će čovjek onda možda opet ponoviti grešku...a mislit će da nije to neka greška..a nema šanse da to koristim...sječanja se ne brišu!

  • bombončić s likerom 04.06.2010.

    Sjećanja se najbolje brišu etanolom, jer tada si u oblacima... B-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare