To je to što me zanima!

Britanski student (23) izradio pametni telefon od bambusa

Uređaj se zove ADzero, a koristi operativni sustav Android i kameru opremljenu ring flashom. Neobičan smartphone prvo će u prodaju biti pušten u Kini i Velikoj Britaniji
Vidi originalni članak

Mladom britanskom studentu dosadilo je što svi mobilni telefoni nalikuju jedan drugome, pa je izradio vlastiti napredni telefon s kućištem od – bambusa, prenosi Mashable.

Koncept koji je izradio 23-godišnji Kieron-Scott Woodhouse, student sveučilišta u Middlesexu, zove se ADzero i koristi operativni sustav Android. ADzero ima i vrlo kvalitetnu kameru opremljenu tzv. ring flashom, koji omogućava kvalitetnije fotografiranje putem ravnomjernog osvjetljavanja predmeta i umanjivanja sjenki.

Woodhouse ističe da je bambus od kojega je izrađeno kućište organski uzgojen i star samo četiri godine, što znači da je održiva masovna proizvodnja moguća. Osim toga, kućište od bambusa je izdržljivo te, kako kaže Woodhouse, jako kao i bilo koja vrsta plastike.

Koncept je ubrzo nakon predstavljanja privukao pažnju ulagača koji su omogućili realiziranje Woodhousove ideje. Ovaj neobičan smartphone u prodaju će biti pušten prvo u Kini i Velikoj Britaniji.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lozinka 13.02.2012.

    Svaka cast !!

  • Asterix 07.02.2012.

    Ništa posebno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare