To je to što me zanima!

Brže, jače, bolje: Rade baterije koje će trajati do 10 puta duže

Znanstvenici testiraju baterije koje koriste hi-tech mješavinu ugljika i silicija. Slojevi mješavine imaju namjerno dodane greške kako bi ioni brže ''putovali'' kroz baterije
Vidi originalni članak

Tim stručnjaka napokon će možda riješiti muke korisnika pametnih telefona čije litij-ionske baterije izdrže jedva jedan dan. Znanstvenici iz Škole za inženjering i primijenjenu znanost McCormick testiraju baterije koje koriste naprednu mješavinu ugljika i silicija. Slojevi mješavine imaju namjerno dodane greške kako bi ioni brže ''putovali'' kroz baterije. 

Mogu zadržati deset puta više energije i pune se do deset puta brže. Procjenjuju kako bi se unaprijeđena baterija na tržištu mogla naći za tri godine. Ista tehnologija mogla bi poboljšati električne automobile koji se ne bi praznili usred putovanja, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Gatsby 24.11.2011.

    Toshiba je već razvila bateriju koja traje 10 x više od li-ion baterija i trebala bi se naći na tržištu sredinom 2012. Postojat će i inačice za jednokratnu uporabu koje će na običnim mobitelima trajati mjesec dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare