To je to što me zanima!

Budućnost je tu: Zagreb dobiva prvu augmented reality klupu!

Magenta klupa dio je projekta Romantični Zagreb. Ova klupica simbolično predstavlja samo dio onoga što nas sve očekuje od tehnologije budućnosti
Vidi originalni članak

Zagreb u srijedu 26.10. dobiva novu turističku atrakciju u srcu grada – Magenta klupu s kodom  za proširenu stvarnost. Prva augmented reality klupa postavljena je na Europskom trgu, na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice i sasvim će sigurno oduševiti stanovnike metropole, ali i mnogobrojne turiste.

Magenta klupa dio je jedinstvenog projekta Romantični Zagreb kojeg je, uz partnere, pokrenuo 24sata u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Partner jedinstvene Magenta klupe je Hrvatski Telekom koji i ovim projektom pokazuje da je predvodnik telekomunikacijskih trendova na našem tržištu.

- Procjenjuje se da će 2025. godine svaki stanovnik na svijetu imati više od devet uređaja spojenih na internet, a da će oko 2020. pametne telefone početi zamjenjivati uređaji opremljeni proširenom stvarnošću, kao što su pametne kontaktne leće i sl.

Digitalna ekonomija raste u prosjeku sedam puta brže od ostalih grana, za što su ključne investicije u broadband Internet, gdje ulaže najviše upravo Hrvatski Telekom. Ova klupica simbolično predstavlja samo dio onoga što nas sve očekuje od tehnologije budućnosti – naglasili iz HT-a.

Dođite na Europski trg, oduševite se Magenta klupom i  fotografirajte se uz mogućnost dodavanja elemenata proširene stvarnosti. Sve što trebate napraviti je skinuti aplikaciju 24sata.hr-a, usmjeriti mobitel  prema  AR kodu na klupi s primjerene udaljenosti nakon čega se pokreće proširena stvarnost. Okružit će vas vihor jesenskog lišća koje nećete morati skinuti s ramena već će biti dio vašeg jedinstvenog selfija.          

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • tigric@77 26.10.2016.

    volim tehniku, i sve kaj ona nosi u budućnosti kao i sada, no ipak nema do povezanosti s prirodom bez tehnike...poseban osjećaj je trčati po lišću, valjati se i ako želiš se i pofotkaš, za to ti ne treba aplikacija, a ni klupa....živite ljudi tehnika je samo tu da nam pomogne i ništa više...smanjiti upotrebu na minimum

  • Gladius 25.10.2016.

    Projekt promoviranja najvecih idio.a zvanih t-com

Komentiraj...
Vidi sve komentare