To je to što me zanima!

Čamac im počeo tonuti, ribari tvrde da im je Siri spasila život

Appleova virtualna pomoćnica Siri može se aktivirati i glasom, a upravo tako su ribari pozvali pomoć dok im je na nemirnom moru kod Floride počeo tonuti čamac
Vidi originalni članak

Iako Siri često koristimo kako bi se zabavljali njenim zabavnim odgovorima na ozbiljna pitanja, skupina ribara s Floride tvrde da im je Appleova virtualna pomoćnica spasila život. 

Kako prenosi Fox4 News, trojica ribara bila su četiri milje od obale Key Biscaynea u subotu, kad su se našli među velikim valovima. Njihov čamac od 5,5 metara počeo je primati vodu. Muškarci su stavili prsluke na sebe i pokušali pozvati pomoć prije nego im potone brod. No, kako su im prsti bili hladni i mokri nisu mogli tipkati po ekranu iPhonea 7 kojeg su imali, pa su iskoristili Siri i glasovno pozivanje hitne pomoći. 

 

Nakon što su pozvali pomoć, helikopter Obalne straže ubrzo je stigao do trojca te je ronilac ostao s njima do dolaska čamca. 

Glasovna aktivacija (Hey, Siri) stigla je s iPhoneom 6S i iako se radi o funkciji koja danas i ne djeluje toliko impresivno, ovo je primjer u kojem je ljudima spasila život. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • blackeagle 03.05.2017.

    "Prsti su im bili mokri i hladni pa nisu mogli tipkati po ekranu ajfon 7 koji su imali". Daj me nemoj.... a kad kažem da je ajfon zaostal opet će se nać neko ko će vrijeđat... pa skoro svaki mob danas ima dovoljno osjetljiv ekran, npr sony i samsung, pustiš vodu iz pipe po njima pa će se pomicat ekran ko da tipkaš... neki imaju i mod za rukavice itd... čak i na kinezima možeš tipkat na -5, a na ajfonu ne možeš :D tak da, definitivno je zaostal..

  • Invictus_Zagreb 02.05.2017.

    hahahahaha samo na ovom portalu

  • Jony19 02.05.2017.

    "Prsti su im bili mokri i hladni pa nisu mogli tipkati po ekranu ajfon 7 koji su imali". Hahaha, ma daaaj, reklama malo naprednijeg djeteta iz jaslica .

Komentiraj...
Vidi sve komentare