To je to što me zanima!

Čelnik Applea, Steve Jobs predstavio novi tablet iPad

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američka računalna tvrtka Apple predstavila je u srijedu novi revolucionarni tablet iPad. Radi se o uređaju boljem od laptopa, ali i od smartphonea
Vidi originalni članak

Američka računalna tvrtka Apple predstavila je novi revolucionarni tablet iPad koji bi trebao promijeniti način na koji "konzumiramo" medije, posebno novine, magazine i televiziju, ali i video i knjige. Radi se o uređaju boljem od laptopa i puno boljem od smartphonea koji ima ugrađene iTunes, YouTube i YouTube u HD-u. To bi moglo dovesti do velikih promjena, pa možda čak i do kraja krize medija, koja traje već godinama. Čelnik Applea Steve Jobs je na pozornici u 'Yerba Buena Center for the Arts Theater' u San Francisu, nakon kraćeg uvoda, podigao tablet u rukama.
- Vrlo je tanak, a homescreen možete mijenjati kako god želite. To što može ovaj uređaj je nevjerojatno. Možete pretraživati web njime. To će biti iskustvo kakvo još niste doživjeli - rekao je Jobs pokazivajući uređaj koji se može okrenuti kako god želite.
- Fenomenalno je vidjeti cijelu stranicu. Fenomenalan je za poštu. Odličan je i za gledanje filmova i televizije... To je u suštini Mobilni safari - objasnio je Jobs. Nakon Jobsove prezentacije na pozornicu se popeo jedan od Appleovih čelnih ljudi u proizvodnji programa, Scott Forstall i predstavio brojne aplikacije i mogućnosti iPada. Početna cijena uređaja će biti 499 dolara, što je ispod donje granice koju je itko predviđao! Neki smatraju da bi se u prvoj godini moglo prodati barem 10 milijuna iPada.


DEBLJINA - 1,27 cm
TEŽINA - 680 grama
DISPLAY - 9,7 inčni IPS
ČIP - Apple A4 od 1Ghz
BATERIJA - traje do 10 sati, na standbyu traje mjesec dana

Idi na 24sata

Komentari 26

  • bbela 30.01.2010.

    Gdje da si to objesim?oko vrata?!

  • be yourself 28.01.2010.

    Jel mogu na tom čudu rezat slaninu?

  • crnilabud 28.01.2010.

    -...dobal za autoi-navigation!

Komentiraj...
Vidi sve komentare