To je to što me zanima!

Četvrta 3T konferencija – održivost kao naša prilika?

Medijska kuća Bug najavljuje četvrto izdanje konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech, koja se bavi spajanjem kompanija i profesionalaca iz dva vodeća hrvatska sektora – informatičke industrije i turizma
Vidi originalni članak

3T konferencija je prva konferencija koja objedinjuje turizam i IT, kao vodeće i najvažnije grane hrvatskog gospodarstva. Tehnologija je ključ optimizacije i uspjeha u turističkom poslovanju, a 3T konferencija će vam pružiti odgovore kako najbolje iskoristiti suvremenu tehnologiju te poslovanje u turizmu učiniti učinkovitijim i boljim. Glavni motiv ovogodišnjeg izdanja konferencije 3T je klima – održivost - tehnologija.


Kao jedan od keynotera nastupit će Zoran Pejović, svjetski ekspert kad je u pitanju hospitality industrija. Recimo to ovako – imate puno novaca, i na ekskluzivnoj lokaciji, Maldivima, Islandu, visoravni na Andama, ili u Hrvatskoj želite uložiti u prvoklasni luxury resort? Koga ćete uzeti da sve to managira i vodi? Našeg keynotera. Zoran Pejović održat će keynote pod nazivom Modern Luxury Travel - između tehnologije i ideologije. 

Nikada svjetovi tehnologije i turizma nisu bili jače povezani. Nikada nije bilo važnije naći se na eventu koji spaja dvije najuspješnije hrvatske industrije. Turističari moraju uvoditi više techa, a tehničari, naravno, nekom trebaju prodati svoje znanje i vještine. 
Panel diskusijom Jesu li klimatske promjene i trend održivosti hrvatska prilika? moderirat će Oleg Maštruko, direktor konferencije 3T. Uz spomenuta, planirano je još niz predavanja, prezentacija i diskusija. Potvrđen je nastup Ilije Brajkovića, stručnjaka za digitalni marketing i najbolje ocjenjenog predavača na prethodnim 3T konferencijama, s temom Kako razvaliti sadržajem i izgraditi osobni brending na društvenim mrežama? Nastupit će i vodeći hrvatski chef Mate Jankiović.


„Turistička industrija, globalno, ne pokazuje znake usporavanja. Za vrijeme drugog kvartala 2019 broj globalnih hotelskih kapaciteta u pipelineu dosegao je rekordnih 1.704 hotela s nevjerojatnih 260.111 soba, što je rast od 23 posto za hotele i 19 posto za sobe u odnosu na lani (year over year, YOY)."


Ovakva zbivanja na planu turizma, dakako, otvaraju i mogućnosti za IT i tech, koji su oduvijek zapravo servisne industrije, dakle one koje podržavaju neku drugu djelatnost, a nisu sami sebi svrha. 


Koliko je dakle tehnologija izmjenila svijet turizma, i koliko su te promjene utjecale na život domaćih, ljudi koji žive na nekom teritoriju? Na koji način tehnologija pridonosi/oblikuje razvoj vašeg poslovanja u turističkoj industriji? U kojoj mjeri kontinuirani rast turističkog prometa može biti održiv? Utjecaj turističkog rasta na kvalitetu života lokalnog stanovništva?

Zašto sve više gradova ograničava iznajmljivanje preko Arbnb-a i sličnih servisa? Može li turizam biti održiv i kako nam razvoj tehnologije u tome pomaže ili pak odmaže, te kako zadržati kvalitetu života na željenoj razini uz rast turističkog prometa? Aplikacije za turizam budućnosti – hoće li VR i AR smanjiti potrebu za fizičkim putovanjem na lokaciju i time riješiti dio problema? Tko uopće želi putovati na taj način? – to su neka od pitanja koja ćemo nastojati otvoriti na ovogodišnjem izdanju konferencije.“ – istaknuo je Oleg Maštruko, direktor konferencije 3T.


Četvrti 3T održat će se 19. ožujka u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Broj sudionika je lani bio oko 280, a toliko se očekuje i ove godine.
Više informacija i kotizacije dostupne su na http://3t.bug.hr/              
Izvještaj s lanjskog 3T: https://mreza.bug.hr/3t-tourism-travel-tech/

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare